Pjuskhåret popøre glæder sig til stormvejr

Nyt job, Søren Møller, 30 år.1. marts 2009 fra forbrugersatiriker og rejsejournalist på Ekstra Bladet til presserådgiver hos TDC Kommunikation.

Nyt job, Søren Møller, 30 år.
1. marts 2009 fra forbrugersatiriker og rejsejournalist på Ekstra Bladet til presserådgiver hos TDC Kommunikation.

Hvorfor gik du fra kritisk vagthund på Ekstra Bladet
til en kommunikationsstilling hos TDC?

Jeg er blot et pjuskhåret popøre fra Århus, og da en kvinde ringede og sagde, at hun troede, jeg kunne nogle ting, blev jeg i første omgang smigret. Da hun så tilbød mig blandt andet at arbejde med TDC's musiksatsning Play, blev jeg for alvor interesseret. Jeg har nemlig en baggrund inden for musikbranchen. Min formodning er, at TDC spurgte mig, fordi jeg er flabet og kan vinkle tingene sort/hvidt samt tilføje lidt nuancer, når der er brug for det.

Hvilke opgaver skal du primært udføre hos TDC?
Det er noget med at betjene journalister, der ringer ind. Samt snakke med alle de gode mennesker her i virksomheden, der kommer med fine nye idéer, og vurdere, hvilke af disse fine idéer vi lettest kan skabe lidt fokus om i offentligheden

På Ekstra Bladet bad du om kontante svar som forbrugerjournalist
og var skånselsløs over for kommunikationsmedarbejdere.
Hvordan er det i stedet at skulle svare på spørgsmål?

Jeg tror, der nok skal være nogle journalister derude, som gerne vil give mig min egen medicin, nu jeg sidder på den anden side af bordet. Så det bliver spændende at se, hvor meget jeg får lov at kvaje mig. Men jeg er også sikker på, at det bliver spændende at blive udsat for min egen opførsel, og jeg vil bare tage det med et smil.

Kan man være kritisk som kommunikationsmedarbejder?
Jeg er stadig kritisk tænkende, og jeg synes, det er spændende at komme til en organisation, hvor man også kan være kritisk i sit arbejde. Jeg har tænkt mig at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan de kommercielle mennesker i TDC gør tingene. Så nej, jeg har ikke solgt min integritet og har ikke tænkt mig at gøre ting her, som jeg ikke kan stå inde for. På den måde er intet forandret i forhold til Ekstra Bladet.

Er det en fordel at kende den kritiske journalistiks tankegang
i en kommunikationsstilling?

Det er bestemt en fordel at kende tankegangen hos journalister, og da jeg her i TDC skal arbejde med den eksterne kommunikation, er det en fordel, at jeg måske kan lugte en kampagne under opsejling. Og så kender jeg journalisternes retorik og de tricks, de arbejder med.

TDC har tidligere været i mediestormvejr. Er du forberedt på et nyt?
Jeg vil ikke sige, at jeg glæder mig til et mediestormvejr, men omvendt er jeg en adrenalinelsker, og jeg tror, at det bliver spændende, når der sker et eller andet. Det behøver dog ikke blive i morgen, men det kommer garanteret før eller siden. Så jeg glæder mig til at prøve af, hvordan man styrer et stort skib, når det kommer ud for hård sø.

Holder man mange møder som kommunikationsmedarbejder?
Min Outlook lider allerede åndenød. Efter kun syv arbejdsdage er der tilføjet omkring 100 aftaler i min kalender. Tidligere har jeg bare haft en lille notits i min lomme, hvis jeg skulle huske et møde, så det er en omvæltning for mig med så mange planlagte aftaler.

CV: Søren Møller gik på DJH 2001-05. Under studietiden stiftede han et rådgivningsfirma for musikere og erhvervsfolk. I 2006 blev han tilknyttet Ekstra Bladet som rejse- og forbrugerjournalist. Han har været partner i Journalistbureauet Bylines med to tidligere medstuderende.

0 Kommentarer