Pinlig regnefejl i Journalistforbundet

DJs direktør påtager sig ansvaret for budgetfejl på halv million kroner. Fejlen tilskrives  kaotiske forhold i økonomiafdelingen.

DJs direktør påtager sig ansvaret for budgetfejl på halv million kroner. Fejlen tilskrives  kaotiske forhold i økonomiafdelingen.

En banal regnefejl betyder, at DJ i første halvår af 2008 tjente en halv million kroner mindre end budgetteret. Fejlen betyder, at Journalistforbundets indtægter ligger 476.000 kroner under budgettet.

Ved hovedbestyrelsesmødet tirsdag i København påtog direktør Linda Garlov sig ansvaret for fejlen.
»Jeg beklager dybt budgetfejlen. Det er super ærgerligt. Vi vil gøre meget for, at det ikke sker igen næste år,« sagde Linda Garlov.

Rent teknisk er fejlen opstået, fordi budgettet var baseret på forventede kontingentindtægter for årets sidste måned – december 2008. Fordi antallet af DJ-medlemmer hele tiden stiger, giver det et forkert billede af årets samlede indtægter.

»Det er ærgerligt, at der er sket en budgetteknisk fejl, da man lagde tallene ind i det store excelark. Det har betydet, at kontingentindtægterne blev sat for højt,« forklarede Linda Garlov.

Hun forklarede, at fejlen blandt andet skyldes længere tids kaotisk situation i økonomiafdelingen med sygdom.

Allerede i foråret blev der i øvrigt rejst tvivl om DJs økonomiafdeling. I en artikel i marts måned i Journalisten bad de folkevalgte medlemmer af forretningsudvalget i Dansk Journalistforbund således om at få arbejdsgangene i økonomiafdelingen undersøgt.

Samlet set var der i første halvår af 2008 et overskud i DJ og Sikringsfonden på 572.000 kroner mod budgetteret 904.000 kroner.

1 Kommentar

Lisbeth Petersen
2. SEPTEMBER 2008
Re: Pinlig regnefejl i Journalistforbundet

 "Super" ærgerligt..

ak ja... det danske sprog...