»Pilen peger tilbage på de konservative«

Enhedslistens Per Clausen er »ikke vældig begejstret« for, at Folketinget fyrer Ritzau - men påpeger, at de konservative med vedtagelsen af udbudsloven i 2007 selv er medskyldige i skiftet

Enhedslistens Per Clausen er »ikke vældig begejstret« for, at Folketinget fyrer Ritzau – men påpeger, at de konservative med vedtagelsen af udbudsloven i 2007 selv er medskyldige i skiftet

Enhedslistens Per Clausen er enig med de konservative i, at det er beklageligt, at Folketinget fra den 1. januar 2013 fyrer Ritzau til fordel for Berlingske Nyhedsbureau.

»Det er vi ikke vældigt begejstrede for,« siger Per Clausen til journalisten.dk.

Til gengæld påpeger Per Clausen, at Folketinget reelt ikke havde noget valg – for at leve op til udbudslovgivningen var det nødvendigt at kassere Ritzau til fordel for Berlingske Nyhedsbureau:

»Med den udbudslovgivning, der eksisterer, så er man nødt til at sende sådan en ting i udbud og så tage det billigste tilbud, sådan som det lever op til de krav, man har defineret i udbuddet,« siger Enhedslistens Per Clausen.

»Det er ærgerligt, at det er nødvendigt at sende en ting i udbud på den måde og i sidste ende er nødt til at kassere et produkt, vi sådan set er tilfredse med. Men sådan er udbudsloven skruet sammen.«

»Det betyder sådan set, at pilen peger direkte tilbage på de konservative selv, da det er dem, der har været med til at vedtage den lov,« siger Per Clausen.

Folketinget besluttede i sidste uge efter et udbud at kassere Ritzau til fordel for Berlingske Nyhedsbureau som leverandør af nyheder til Christiansborgs små 1.000 brugere.

Skiftet træder i kraft fra den 1. januar 2013.

Den konservative folketingsgruppe har i et brev til Folketingets præsidium og Folketingets formand anmodet om, at beslutningen om at skifte til Berlingske Nyhedsbureau bliver genovervejet. Til journalisten.dk siger formanden for den konservative folketingsgruppe, Brian Mikkelsen:

»Jeg har sendt et brev til Folketingets formand og Folketingets direktør, fordi jeg er bekymret for, hvad det vil betyde for kvaliteten af de informationer, man får i Folketinget. Det er såmænd ingen kritik af Berlingske Nyhedsbureau, men det svarer jo til, at da TV2 kom på markedet, at man kun ville have den ene tv-station. Specielt for os som arbejdsplads er det vigtigt for os at få nyhederne så dokumenterede som overhovedet muligt og så hurtigt som overhovedet muligt. Og der har Ritzau fungeret upåklageligt.«

0 Kommentarer