Pico: Derfor mistede DJ’s korps af ambassadører pusten

En ordning med DJ-ambassadører i tv-produktionsmiljøet skal genstartes. Ordningen blev søsat forrige år, men er gået i stå på grund af travlhed blandt de frivillige ambassadører og manglende vedholdenhed fra DJ, siger Johannes Pico, formand for Film&TvGruppen. DJ: ”Det er en ren tilståelsessag”

Tillidsfolk er en sjældenhed i film- og tv-branchens produktionsselskaber. Derfor oprettede Film&TvGruppen i Dansk Journalistforbund (DJ) i 2016 et korps af ambassadører – en slags light-tillidsfolk – som skulle være bindeled mellem medlemmerne og DJ.

Men initiativet er tilsyneladende allerede gået i stå. Det gav formand Johannes Pico tirsdag udtryk for på den årlige generalforsamling i Film&TvGruppen. Og det ærgrer ham:

”Det var så fedt, da det kørte,” sagde han på generalforsamlingen.

Til Journalisten forklarer han, at stagnationen i arbejdet skyldes et miks af flere faktorer. Én af dem er positiv: Flere af de mest aktive ambassadører er blevet en del af bestyrelsen i Film&TvGruppen og har ikke længere så meget tid.

Travle folk 

I den mere negative afdeling af forklaringer peger Johannes Pico på to ting. Dels travlhed blandt de frivillige ambassadører, dels manglende vedholdenhed fra DJ’s side.

”Grundtanken med ordningen var, at ambassadørerne kom med viden fra branchen, som DJ kunne blive klogere af. Omvendt skulle forbundet klæde ambassadøren på med små kurser og viden. Men da det begyndte at blive svært at hive folk ind til kurser og arrangementer, mistede man måske lidt pusten. Og så blev ambassadørerne glemt lidt,” siger han.

Han fortæller, at flere af ambassadørerne havde svært ved at finde tid til at komme til arrangementerne i DJ.

”De er jo travle folk, som selv arbejder i produktionsmiljøet og ikke altid ved, om de har et arbejde i næste uge,” forklarer Johannes Pico.

Næstformand: Hverken glemt eller aflivet

I DJ erkender næstformand Tine Johansen, at ambassadørerne ikke har fået den opmærksomhed og de kurser, som de ifølge hende har fortjent og var blevet stillet i udsigt i løbet af efteråret.

"Det er en ren tilståelsessag," skriver hun i en mail til Journalisten.

Men hun understreger samtidig, at de er vigtige for DJ, og at de hverken er "glemt eller aflivet":

 "Vi har for nylig haft samtaler med hver enkelt af dem og vil opprioritere at lave flere arrangementer for gruppen, for de er vigtige ’tillidsrepræsentanter’ i film- og tv-branchen," skriver Tine Johansen.

DJ skal holde dem til ilden

Også Johannes Pico håber, at DJ nu kan være med til at genstarte ordningen og få stampet et nyt kuld af ambassadører op.

Han tror blandt andet, at ambassadørerne kan være med til at danne bro mellem DJ og deres medlemmer i Film&TvGruppen, som ikke føler, at forbundet gør nok for at afhjælpe de massive stress-problemer i branchen.

”Men det er vigtigt at sige, at det ikke er dem, der skal løse konflikten. De er ikke tillidsfolk, og de er ikke beskyttede. Men de kan hjælpe ved at samle viden og dele den med DJ,” siger han.

Hvad skal der til, for at det ikke løber ud i sandet og går i stå igen?

”Det kræver, at man vedligeholder ambassadørerne – at forbundet bliver ved med at holde dem til ilden,” siger Johannes Pico. 

0 Kommentarer