Pia Kjærsgaard: »DR er imod folket«

I sit ugentlige nyhedsbrev går Pia Kjærsgaard i dag direkte til angreb på DR og generaldirektør Kenneth Plummer. Hun betegner valgkampen i efteråret som »helt himmelråbende skæv«.

I sit ugentlige nyhedsbrev går Pia Kjærsgaard i dag direkte til angreb på DR og generaldirektør Kenneth Plummer. Hun betegner valgkampen i efteråret som »helt himmelråbende skæv«.

»Danmarks Radio mod folket«.

Sådan lyder overskriften på denne uges nyhedsbrev fra Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

I klummen anfører hun blandt andet, at DR lider af porportionsforvrængning i stof-prioriteringen. Senest i den forgangne weekend, hvor DR satte fokus på dommen fra byretten i København, som udtalte, at Dansk Folkeparti begik en procedurefejl, da man ekskluderede to medlemmer af partiet i 2006.

»Det er da, undskyld mig, gabende uinteressant for andre end medlemmer og nogle få politiknørder, at et parti i en intern sagsbehandling har begået en procedurefejl…,« skriver Pia Kjærsgaard, der mener DR generelt prioriterer deres nyheder med en slagside.

Partiet har valgt at sende en klage til DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, over DRs dækning af valgkampen i efteråret 2007.

Afslutningsvis argumenterer Pia Kjærsgaard for, at DR burde sikre større lødighed og alsidighed:

»Plummer, og for den sags skyld den samlede ledelse og bestyrelsen – som generelt forekommer mig noget bovlam og konfliktsky – burde være langt mere fremme i skoene og sikre sig, at alsidighed, lødighed og bredde er på plads, såvel i indslag som i prioritering. DR er i dén grad, trods svage seertal på nyhedsudsendelserne, i stand til at påvirke en folkestemning. 

Ramaskriget fra DR’s venner udeblev da heller ikke, da jeg i forbindelse med min indtrædelse i Folketingets Kulturudvalg nævnte, at jeg har tænkt mig at følge meget med i DR’s udvikling – og holde kulturministeren fast på værdikampen. 

Danmarks Radio skal ikke være i kamp mod folket, men ér folkets. DR skal afspejle Danmark, som det er, og ikke, som en flok kulturradikale synes, det burde være… «
 

Læs hele Pia Kjærsgaards ugebrev her.

Læs også Kenneth Plummers kommentar til Pia Kjærsgaard.

0 Kommentarer