Pia K fik for let spil i medierne

Dagen efter sin afsked som partiformand får Pia Kjærsgaard ros for sin professionelle omgang med medierne. Andre mener, at hun har haft for let spil. Tysk korrespondent siger, at de danske medier har behandlet hende med fløjlshandsker.

Dagen efter sin afsked som partiformand får Pia Kjærsgaard ros for sin professionelle omgang med medierne. Andre mener, at hun har haft for let spil. Tysk korrespondent siger, at de danske medier har behandlet hende med fløjlshandsker.Selv om stort set ingen danske journalister stemmer på Dansk Folkeparti, har det ikke smittet af på mediernes dækning af Pia Kjærsgaard, der i går bebudede sin afgang som formand for partiet.

Pia Kjærsgaard får ros for sin professionelle måde at tackle medierne på. På Christiansborg er der blandt journalisterne enighed om, at Pia Kjærsgaard har haft en særlig evne til at bruge pressen og sende forståelige budskaber. De udenlandske korrespondenter er mere kritiske.

Mens Pia Kjærsgaard i Tyskland bliver anset som yderliggående, har Pia Kjærsgaard fået en pænere behandling i Danmark, siger Jürgen von Heymann, korrespondent for tyske ARD og ZDF, til journalisten.dk
»Pressen har håndteret hende med fløjlshandsker, og der er de seneste 15 år sket en tilpasning i sprogbrugen, så den er blevet grovere over for udlændinge og indvandrere. Dansk Folkeparti vil selvfølgelig selv sige, at de nu bare kalder tingene ved rette navn,« forklarer Jürgen von Heymann.

Ingen falbelader

Formand for Folketingets presseloge Henning Olsson siger, at Pia Kjærsgaard er en af de få politikere, han har mødt, hvor han aldrig har fornemmet taktiske overvejelser, når hun siger noget.
»Der er ingen falbelader. Man ved, hvor man har hende, og det kan journalisterne godt lide,« siger han til Jyllands-Posten.

Rasmus Nielsen fra Altinget fortæller Jyllands-Posten, at Pia Kjærsgaard altid har været god til at sige hej til de journalister, hun mødte på Christiansborgs gange, og kaldt dem ved fornavn.

Men ifølge Niels Krause-Kjær har Pia Kjærsgaard haft for let spil i medierne.
»På trods af at hun har været en del af den politiske magt og elite i årevis, at hun bor i Gentofte, at det er længe siden, hun har haft en vagt, kender vi hende alligevel som hjemmehjælperen – det billede har hun formået at lade stå, og pressen har ladet det ske,« siger han til Jyllands-Posten.

Ukritisk afsked

I en mediekommentar i Kristeligt Dagblad hæfter Kurt Strand sig ved, at Pia Kjærsgaards tv-transmitterede afsked endnu en gang fandt sted i idylliske omgivelser på Gammel Skovridderholm ved Silkeborg med bindingsværk, stokroser og røde tegltage.
»En uovertruffen iscenesætter,« kalder Kurt Strand formanden for Dansk Folkeparti, der tidligere har holdt sommergruppemøder på Kronborg, Hammershus, Dybbøl Mølle og den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge Kurt Strand blev partiformandens afsked breaket med et – ifølge Kurt Strand – ukritisk tv-interview på Berlingskes hjemmeside.
»Med vanlig sans for at sætte dagsordenen i medierne havde DF nemlig afleveret nyheden om Kjærgaard som en solonyhed, vel vidende at den dermed ville få maksimal gennemslagskraft i samtlige medier.«

Undgik udenlandske medier

Korrespondent for tyske ZDF og ARD Jürgen von Heymann siger, at Dansk Folkeparti har håndteret medierne på en effektiv måde. Både når det gælder dem, partiet ville tale med – og dem, man ville undgå.
»Jeg bemærkede, at efter Pia Kjærsgaard blev kritiseret i udlandet, ville hun ikke have så meget med de udenlandske medier at gøre,« siger Jürgen von Heymann til journailsten.dk.

Han mener, at det måske også kan skyldes, at DF aldrig haft satset på at få medvind på hjemmebane ved at gøre sig gældende udenrigspolitisk.

»Hun har aldrig været afhængig af den udenlandske presse. Hun har prøvet at ignorere de internationale medier, fordi hun risikerede, at hendes udtalelser ville give ekko i Danmark.«

Slim Allagui er korrespondent for det franske nyhedsbureau AFP. Han siger til Politiken, at Pia Kjærsgaard har været en god kilde for journalisterne.
»Hun er ikke bange for at chokere med det, hun siger. Det er lige meget, hvad folk synes om hende. Hun kunne fange mange med sin simple retorik.«

1 Kommentar

Jørgen Sonnergaard
9. AUGUST 2012
Re: Pia K fik for let spil i medierne
Tjoh, hun er jo dygtig og alt det dér, så jeg må gentage mig selv igen, igen: Jeg har aldrig haft nær så meget imod Pia Kjærsgaard som mod de idioter, der har stemt på hende og/eller givet hende og hendes uvæsen alt for stor magt.