På selve Panikdagen valgte knap 10 medier at ansætte en ekstra praktikant i sidste øjeblik, fortæller praktikkoordinator Pia Færing overrasket. Se også, hvor mange fra hvert studie der fik en plads, de havde søgt.
"Er finanskrisen overstået? Det virker i hvert fald sådan. Medierne tog omkring 10 ekstra praktikanter i går," lyder det positivt overrasket fra praktikkoordinator Pia Færing til Journalisten.dk.
Hun har det overordnede ansvar for Store Matchdag, hvor de danske journalist-, foto- og tilrettelæggerstuderende skal finde praktikpladser. Dagen, der er kendt som Panikdagen, fandt sted i går.
Ifølge Pia Færing har usædvanligt mange medier på selve dagen besluttet at hyre en, og i et enkelt tilfælde to, ekstra praktikanter.
Antallet af praktikanter, praktikstederne havde efterspurgt forud for dagen, fremgår af opslagene.
DR Nyheder havde slået seks stillinger op, men valgte at ansatte otte praktikanter. Fyns Stiftstidende slog seks stillinger op, men ansatte syv, Fyns Amts Avis gik fra fire til fem, Jyllands-Posten fra 10 til 11, og Femina, Nordisk Film og TV2 Fyn gik alle fra én til to praktikanter.
Herudover er der et par andre steder, der højst sandsynligt har ansat en ekstra, men endnu ikke har underrettet Pia Færing, fortæller hun.
Før Panikdagen var der 274 pladser og 296 ansøgere. Resultatet er indtil videre, selv om der stadig er 10-15 ubesatte pladser, at omkring 270 praktikanter har fundet et sted – fordi en lang række praktiksteder har hyret en ekstra på dagen.
"Det har været en rigtig, rigtig effektiv dag," siger Pia Færing.
Hun har også dugfrisk statistik på, hvor mange studerende der fik de praktikpladser, de søgte.
"Jeg plejer at sige, at omkring 70 procent får noget, de har søgt, og i år er det nogenlunde, som det plejer. Det er faktisk en høj succesrate," siger Pia Færing.
Fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole var der 144 ansøgere, der fik en praktikplads. Heraf fik 113 en plads, de havde søgt. Altså 78,5 procent.
Fra RUC fik 46 ansøgere en plads, hvoraf 37 fik en plads, de havde søgt, altså 80,4 procent.
Fra Syddansk Universitet fik 56 ansøgere en plads, hvoraf 48 fik en plads, de havde søgt, altså 85,7 procent.
Pia Færing understreger, at der er fem-ti studerende, der endnu ikke har meldt tilbage, om de rent faktisk endte med at få en plads.
"De tal skal ses i forhold til, at hver studerende har sendt 4,8 ansøgninger. Det ville naturligvis være nemmere at få det, man har søgt, hvis man havde sendt 17 ansøgninger, men det gør de altså ikke. De søger de steder, de helst vil have, og når over tre ud af fire får det, de vil have, så tror jeg ikke, noget system kunne have gjort det bedre," siger Pia Færing.
Også lokale og regionale medier, der tidligere har haft problemer med at trække praktikanter, havde en succesdag. Langt de fleste fik de praktikanter, de ville have, og Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende tog altså en ekstra praktikant hver. Det kan skyldes den praktikantoffensiv, en række lokale medier iværksatte forud for Panikdagen, som Journalisten.dk har beskrevet.
Til gengæld kan Pia Færing se, at den økonomiske krise rammer det offentlige nu.
"Vi kan se, at det er de offentlige finanser, der har det dårligt nu, ikke de private. Der er sket et fald i pladser hos kommunerne og sygehusene. De afbud, vi har fået på grund af økonomi, er hovedsageligt kommet fra det offentlige," siger Pia Færing.
Journalisten.dk var også til stede på Panikdagen, og vi bringer i morgen en web-tv-reportage her på sitet.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.