Pia Færing: 30 praktikpladser for lidt

Der vil være 20 til 30 praktikpladser for lidt, når Panikdagen skydes i gang om tre uger. Finanskrisen og usædvanligt mange RUC-studerende vælter læsset, siger praktikkoordinator Pia Færing.

Der vil være 20 til 30 praktikpladser for lidt, når Panikdagen skydes i gang om tre uger. Finanskrisen og usædvanligt mange RUC-studerende vælter læsset, siger praktikkoordinator Pia Færing.

Der kommer til at mangle mellem 20 og 30 praktikpladser til den store matchdag den 28. april, der mere populært er kendt som Panikdagen. Her skal journalistpraktikanter fra de tre uddannelser finde sammen med praktikstederne.

»Det er første gang i fem år, vi kommer ud med en forventet underskudssituation. Vi troede også, vi fik underskud sidste gang, men så var det, de studerende fra RUC trak sig og blev væk i efteråret. De kommer så bare ekstra nu. Vi tissede i bukserne i efteråret, og nu bliver det koldt,« siger praktikkoordinator Pia Færing.

En ændring af reglerne for RUC's journaliststuderende gjorde sidste år, at de kunne udskyde praktikken, hvis de ikke fik en drømmeplads. Det gjorde de fleste – og nu er de tilbage.

Det skriver Praktikavisen, der laves af journaliststuderende forud for Panikdagen. Lige nu er der 236 praktikopslag – og selvom Pia Færing skønner, at antallet stiger til 250 inden den 28. april, og selvom nogle studerende vil søge til udlandet, så kommer der stadig til at mangle pladser til alle.

Finanskrisen får skylden hos mange medier for, at antallet af praktikpladser er blevet skåret. Da Nyhedsavisen indgav konkursbegæring i slutningen af 2008, røg 14 pladser. Derudover er især magasiner og produktionsselskaber hårdt ramt af krisen.

Men måske vil nogle medier, på trods af en presset pengepung, komme de studerende til undsætning, hvis det viser sig at være alvor – og studerende ellers skal på tvungen orlov.

»Jeg har råbt "ulven kommer" de sidste to gange, og den er ikke kommet. Så selvfølgelig er de (medierne, red.) lidt nølende, og det kan jeg godt forstå. De vil gerne se, at de pladser, der er, bliver benyttet,« siger Pia Færing.

Men hun har allerede talt med flere medier, der er villige til at hjælpe »hvis det nu går helt galt«.

Derudover er det endnu usikkert, hvor mange RUC-studerende, der i år vil udsætte deres praktiksøgning, og dermed overlade deres plads til en anden.

0 Kommentarer