Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:20 08.08.2022 Kerstin Bruun-Hansen

PFA sagsøger Facebook-ejer for misinformation

PFA sagsøger Facebook-ejer for misinformation

FILE PHOTO: A smartphone with Facebook's logo is seen in front of displayed Facebook's new rebrand logo Meta in this illustration taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det danske pensionsselskab PFA sagsøger nu techkæmpen Meta, der står bag Facebook, for at vildlede og udbrede misinformation.

Det skriver Finans på baggrund af en pressemeddelelse fra PFA.

PFA mener i lighed med flere andre investorer verden over, at Meta har vildledt investorerne i perioden 29. april til 21. oktober 2021. PFA og delstaten Ohio er blevet udpeget til at være i spidsen af gruppesøgsmålet.

PFA oplyser, at baggrunden for sagen omhandler en algoritmeændring, som skulle øge brugerengagement, men reelt endte med at udbrede misinformation og anden skadelig information.

Sagen har sit udspring i The Facebook Files, som Washington Journal publicerede forrige år, hvor det med interne dokumenter fra Facebook blev bevist, at Facebook var bevidst om de skadelige effekter ved algoritmerne i forhold til bl.a. spredning af misinformation, men i offentligheden afviste kendskab.

SENESTE NYT

Flere nyheder