PF giver innovative det røde kort

Det virker, som om Pressefotografforbundet er på vej ind i et nyt århundrede med en politik, hvor udløbsdatoen er overskredet. 

Det virker, som om Pressefotografforbundet er på vej ind i et nyt århundrede med en politik, hvor udløbsdatoen er overskredet. 

Vi lever i en tid, hvor mediebilledet ændrer sig, og hvor den enkelte er nødt til at følge med tiden og hoppe på toget, inden det kører.

Det er en tid, der er svær for mange, for det handler om omstilling. Mange fotografer er dygtige fotografer, men dårlige forretningsfolk, for det har de aldrig lært. Eller rettere vi. Det var nemlig ikke et fag på fotojournalisthøjskolen.

Og her går man og tror, at ens forretning er truet af den digitale udvikling, og af kravet om at følge med i den tekniske udvikling. Men i virkeligheden er det ens forretningssans eller mangel på samme, der er ens største trussel.

Enhver freelancer er sin egen flaskehals. Alle ved, at kan man ikke tage telefonen og ringe til kunder, kan man ikke holde et salgsmøde. Og så går forretningen i stå. Man dør en stille død indeni.

Og er det ikke kassekreditten i banken, så er det et girokort fra SKAT, der presser blodtrykket op.

Derfor er det skuffende at se, hvor få der er innovative i vores branche. Hvor få der tænker ud af boksen og skaber noget nyt. Til trods for, at vi lever i en tid, hvor man selv må tage skeen i egen hånd og skabe vækst.

Men det er egentlig ikke så mærkeligt, for der er masser af hjælp at hente i vores forbund, når hvis problemet er, at man bliver fyret og skal have hjælp til dagpenge. Men hvis man derimod skaber vækst og arbejdspladser, så får man den kolde skulder. Eller det røde kort, som man siger i sportsverdenen.

Skaber man vækst, ansætter elever eller tilknytter freelancere, så får man det røde kort. Skaber du arbejdspladser??? Så skal du sgu smides ud af vores forbund!

Har du elever? Uddanner du fremtidens fotografer? Påtager du dig det ansvar, så er det ud!

Det virker, som om vores gamle forbund, PF, der til næste år fylder 100 år, er på vej ind i et nyt århundrede med en politik, hvor udløbsdatoen er overskredet. At de ikke har fulgt med tiden, men i stedet for reagerer bagvendt på en udvikling, de ikke har været i stand til at gennemskue, og som derfor er kommet bag på dem.

Tilbage står de på perronen med fototasken i hånden og kigger efter toget, der forsvinder i det fjerne. Og NEJ, det er ikke DSB's skyld. Toget er kørt til tiden.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right