PF: Billed-Bladet manipulerer med royale tvillinger

Ifølge Pressefotografforbundet har Danmarks royale ugeblad photoshoppet lige lovlig meget med billederne fra den royale tvillingefremvisning på Rigshospitalet. Billed-Bladet afviser over for Journalisten.dk.

Ifølge Pressefotografforbundet har Danmarks royale ugeblad photoshoppet lige lovlig meget med billederne fra den royale tvillingefremvisning på Rigshospitalet. Billed-Bladet afviser over for Journalisten.dk.

Billed-Bladet har fået Frederik og Mary til at bytte plads i Photoshop, skriver Pressefotografforbundet.

opslaget "Et lykkeligt firkløver" i det seneste nummer af ugebladet står kronprins Frederik med en baby på armen til venstre for kronprinsesse Mary, mens de på alle andre fotografers billeder står omvendt.

Stedfortrædende chefredaktør på Billed-Bladet Pia From afviser over for Journalisten.dk, at der er tale om manipulation.

»Opslaget er to enkeltbilleder, som er placeret over for hinanden. Vi valgte dem, fordi det var de flotteste billeder,« siger hun. Frederik og Mary står ved den samme væg på opslaget, og det får billedet til at syne, som om det er klippet sammen. Pia From påpeger, at der er en hvid streg, som adskiller de to billeder.

Men hvis læserne tror, at der er tale om et samlet billede, er det uheldigt, medgiver Pia From:

»Det kan måske godt se sådan ud, fordi de står ved den samme baggrund. Men vi har på ingen måde bevidst forsøgt at snyde,« siger hun og uddyber, at baggrunden mellem de to billeder heller ikke er helt identisk, og størrelsesforholdet mellem de royale partnere er forskelligt.

I sensommeren rapporterede Billed-Bladet i detaljer fra et royalt, græsk bryllup. Artiklerne viste sig at være trykt et helt døgn, før brylluppet overhovedet havde fundet sted. Det beklagede chefredaktøren efterfølgende.

Pia From er ikke bekymret for, at det sammensatte billede skader bladets troværdighed.

»Nej, nu må det stoppe. Der er tale om to fotografier, som er layoutet ved siden af hinanden, fordi det så super godt ud med de to bedste billeder ved siden af hinanden.«

1 Kommentar

Majbrit Krogh
21. JANUAR 2011
Re: PF: Billed-Bladet manipulerer med royale tvillinger
Hvordan er det her en historie?? Kom igen når de har photoshoppet en tredje baby ind i billedet - så kan vi snakke om det.