Peter Øvig vrager Stein Bagger

Han har vundet Cavlingprisen og flere andre journalistpriser. Men nu takker den danske journaliststjerne, Peter Øvrig Knudsen, nej til et tilbud fra straffefangen Stein Bagger om at skrive dennes historie.

Han har vundet Cavlingprisen og flere andre journalistpriser. Men nu takker den danske journaliststjerne, Peter Øvrig Knudsen, nej til et tilbud fra straffefangen Stein Bagger om at skrive dennes historie.

Hvis der er nogen, der ville kunne sikre Stein Bagger succes med en bogudgivelse, så er det Peter Øvig Knudsen.

Hans todelte mesterværk, "Blekingegadebanden – Den danske celle" og "Blekingegadebanden – Den hårde kerne", har solgt i mere end 300.000 eksemplarer. Og måske derfor har Stein Bagger valgt at forsøge at få Peter Øvig Knudsen med på ideen.

Men manden er ikke til at stole på, mener Peter Øvig. Til dagens udgave af B.T. siger han:

"Bagger var venlig og behagelig, og han accepterede fuldt ud, at jeg ville have helt frie hænder til at researche og skrive historien helt, som jeg ønskede. Ét af problemerne ved projektet var dog, at jeg ikke anede, om jeg kunne stole på, hvad han fortalte mig."

Peter Øvig Knudsen har angiveligt besøgt Stein Bagger i fængslet på opfordring fra Anette Uttenthal og Baggers advokat.

Læs også tidligere interview med Peter Øvig Knudsen: »Troede jeg var ude af journalistik«

1 Kommentar

Jytte Bigom
6. SEPTEMBER 2009
Re: Peter Øvig vrager Stein Bagger

Øvig og Bagger

 

Hvor er det glædeligt, at forfatteren Peter Øvig Knudsen har sagt nej til at skrive en bog om Stein Bagger, for hvem andre, end de mennesker, der har tabt penge på Baggers projekter, kunne dog finde på at læse (mere) om denne lille bedrager, der forekommer næsten sygeligt interesseret i at sætte sig selv i et bedre, mere formildende lys.

Hvad der til gengæld kan undre mig er Øvig Knudsens begrundelse for at sige nej tak: At han ikke ville ane, om han kunne stole på de oplysninger, Bagger fortalte ham.

Hvordan kunne Øvig Knudsen så, dengang han lavede research til Blekingebanden I og II, stole på "Stemmen" alias Bo Weimann? Eller mener Øvig Knudsen, at Bagger allerede har været ude og præparere alle kilder til en eventuel bog om ham og at projektet derfor er en død sild fra starten?