Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

Studievært og tidligere topspiller Peter Møller undrer sig over, at den danske sportspresse ikke er gået hårdere til FC Nordsjælland, efter at de har tabt to kampe i Champions League

Studievært og tidligere topspiller Peter Møller undrer sig over, at den danske sportspresse ikke er gået hårdere til FC Nordsjælland, efter at de har tabt to kampe i Champions League

Nul point og 0-6 i målscoren. Det er status, efter at de danske mestre FC Nordsjælland har spillet to kampe i Champions League. Senest tabte de i tirsdags 4-0 på hjemmebane til de forsvarende mestre fra Chelsea. Men det fremgik ikke af aviserne dagen efter:

»Når man kiggede i pressen, så var det næsten, som om FC Nordsjælland havde vundet. Det lader til, at de fleste journalister har købt præmissen om, at bare man har boldbesiddelse, så er det godt. Men når man er involveret i fodbold på det her niveau, så er det resultaterne, der tæller, og spørgsmålet er, om FC Nordsjælland overhovedet får point i Champions League,« siger Peter Møller, der er studievært på DR Sportens Fodboldmagasinet og tidligere topangriber på blandt andet det danske fodboldlandshold.

Han henviser til, at FC Nordsjælland har en spansk-inspireret spillestil med meget boldbesiddelse, som ofte er mere underholdende at se på end forsvarsfodbold. Men spørgsmålet er, om den danske presse skal lade sig spise af med, at de hold, der repræsenterer dansk fodbold, bare er underholdende at se på:

»Jeg tror, at vi alle sammen faldt på halen sidste år, da FC Nordsjælland på flotteste vis vandt det danske fodboldmesterskab. Og der skal også være opbakning til danske hold, men jeg synes bare, det kammede over i dette tilfælde. Det var næsten alle redaktører, der skamroste dem i onsdags. Jeg tvivler på, at det havde været det samme, hvis det var FCK, der havde tabt 4-0. Det er, som om FC Nordsjælland er blevet lidt hellige,« siger Peter Møller, der understreger, at han har stor respekt for FC Nordsjælland og ikke vil forklejne deres præstationer.

Han kunne bare godt tænke sig en debat i sportspressen om, hvorvidt FC Nordsjælland skulle have gået anderledes til opgaven. I stedet for at satse på deres eget offensive spil, når man er oppe mod et af verdens bedste hold, så skulle man måske have indstillet sig efter modstanderen:

»FC Nordsjælland spiller også for at samle point ind til hele Danmark. Det ville være relevant at spørge, om det ikke er lidt blåøjet at gå ind og angribe mod de forsvarende mestre fra Chelsea. Det spørgsmål har jeg ikke set blive stillet til Kasper Hjulmand (FC Nordsjællands cheftræner, red.). Det kan være, spørgsmålet blev stillet på tv. Det så jeg ikke, da jeg var i Parken, men jeg har ikke set det efterfølgende,« siger Peter Møller, der med pointene henviser til, at FC Nordsjællands resultater har stor betydning for, hvor mange danske fodboldhold der har mulighed for at spille internationale kampe.

12 Kommentarer

Jesper Borup
14. OKTOBER 2012
Re: Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

Ok, Lars, tak for kampen ;-) 

Sov fortsat godt. 

Lars Kristiansen
13. OKTOBER 2012
Re: Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område
Vanvittig teori.. OK - så siger vi det Jesper. Vi er vist ved vejs ende med denne tråd. Jeg er i hvert fald...Godnat og sov godt.
Jesper Borup
13. OKTOBER 2012
Re: Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

Tak, Lars, jeg har læst den engelske presses udmærkede dækning af kampen, og ville også, ligesom dig, kunne håndplukke passager, der understøttede en vanvittig teori om at et hold, der har tabt 0-4 på hjemmebane, og står med en målscore på 0-6 efter to kampe, gjorde en god figur.

Jeg ville dog også kunne finde en hel del andre passager, der blot viste at den engelske sportspresses dækning som sædvanlig var langt mere nuanceret end den danskes, og i langt højere grad forholdt sig kritisk til sine egne holds præstationer.

 

Lars Kristiansen
13. OKTOBER 2012
Re: Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

Skulle grunden til at den engelske presse roser FCN være, at den selvsamme presse formår at være kritisk over Chelseas indsats? Undskyld jeg siger det; men goddag mand økseskaft…. Den præmis køber jeg simpelthen ikke, hvis det er noget i den stil, du giver udtryk for.  

Hvis du læser den engelske pressedækning, så er man generelt ikke specielt kritiske over for Chelseas indsats (der stod jo trods alt også 0-4, da dommeren fløjtede af ).  Man erkender bare, at Chelsea mødte et hold, der i store perioder af kampen spillede langt bedre, end nogen på forhånd havde forventet (også Chelsea-spillere) – og giver i øvrigt udtryk for (ligesom den danske presse) - at slutresultatet ikke gav noget retmæssigt billede af kampens forløb.

Jesper Borup
12. OKTOBER 2012
Re: Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

@Lars K:

Du er inde på, at medlemmer af engelsk sportspresse omtaler FCNs indsats i relativt positive vendinger.

Har du overvejet, om det kan skyldes, at de evner at se kritisk på deres egne landsmænds indsats? 

Vil du svare nu?

(Eller forstår du stadig ikke dybden i spørgsmålet, selv om der er sat kommaer ind?)

Flere