Peter Møller: FC Nordsjælland er helligt område

Studievært og tidligere topspiller Peter Møller undrer sig over, at den danske sportspresse ikke er gået hårdere til FC Nordsjælland, efter at de har tabt to kampe i Champions League

Studievært og tidligere topspiller Peter Møller undrer sig over, at den danske sportspresse ikke er gået hårdere til FC Nordsjælland, efter at de har tabt to kampe i Champions League

Nul point og 0-6 i målscoren. Det er status, efter at de danske mestre FC Nordsjælland har spillet to kampe i Champions League. Senest tabte de i tirsdags 4-0 på hjemmebane til de forsvarende mestre fra Chelsea. Men det fremgik ikke af aviserne dagen efter:

»Når man kiggede i pressen, så var det næsten, som om FC Nordsjælland havde vundet. Det lader til, at de fleste journalister har købt præmissen om, at bare man har boldbesiddelse, så er det godt. Men når man er involveret i fodbold på det her niveau, så er det resultaterne, der tæller, og spørgsmålet er, om FC Nordsjælland overhovedet får point i Champions League,« siger Peter Møller, der er studievært på DR Sportens Fodboldmagasinet og tidligere topangriber på blandt andet det danske fodboldlandshold.

Han henviser til, at FC Nordsjælland har en spansk-inspireret spillestil med meget boldbesiddelse, som ofte er mere underholdende at se på end forsvarsfodbold. Men spørgsmålet er, om den danske presse skal lade sig spise af med, at de hold, der repræsenterer dansk fodbold, bare er underholdende at se på:

»Jeg tror, at vi alle sammen faldt på halen sidste år, da FC Nordsjælland på flotteste vis vandt det danske fodboldmesterskab. Og der skal også være opbakning til danske hold, men jeg synes bare, det kammede over i dette tilfælde. Det var næsten alle redaktører, der skamroste dem i onsdags. Jeg tvivler på, at det havde været det samme, hvis det var FCK, der havde tabt 4-0. Det er, som om FC Nordsjælland er blevet lidt hellige,« siger Peter Møller, der understreger, at han har stor respekt for FC Nordsjælland og ikke vil forklejne deres præstationer.

Han kunne bare godt tænke sig en debat i sportspressen om, hvorvidt FC Nordsjælland skulle have gået anderledes til opgaven. I stedet for at satse på deres eget offensive spil, når man er oppe mod et af verdens bedste hold, så skulle man måske have indstillet sig efter modstanderen:

»FC Nordsjælland spiller også for at samle point ind til hele Danmark. Det ville være relevant at spørge, om det ikke er lidt blåøjet at gå ind og angribe mod de forsvarende mestre fra Chelsea. Det spørgsmål har jeg ikke set blive stillet til Kasper Hjulmand (FC Nordsjællands cheftræner, red.). Det kan være, spørgsmålet blev stillet på tv. Det så jeg ikke, da jeg var i Parken, men jeg har ikke set det efterfølgende,« siger Peter Møller, der med pointene henviser til, at FC Nordsjællands resultater har stor betydning for, hvor mange danske fodboldhold der har mulighed for at spille internationale kampe.