Peter Lundin afvist i Pressenævnet

DR får ikke kritik for indslag om hash i fængsler. Klager var Bjarne Skounsborg - den firedobbelte drabsmand, der tidligere hed Peter Lundin

DR får ikke kritik for indslag om hash i fængsler. Klager var Bjarne Skounsborg – den firedobbelte drabsmand, der tidligere hed Peter Lundin

Indslagene i TV Avisen den 3. og 4. september om hash i fængslet i Herstedvester bliver ikke kritiseret af Pressenævnet, skriver dr.dk.

Det fremgik bl.a. af indslagene, at den firedobbelte drabsmand Peter Lundin, der har taget navneforandring til Bjarne Skounsborg, står bag hashhandlen i Herstedvester, der er et af Danmarks mest lukkede fængsler.

Bjarne Skounsborg klagede til Pressenævnet fordi han mente, at DR havde tilsidesat god presseskik. Angiveligt skulle DR ulovligt være kommet i besidderlse af et internt, administrativt dokument fra Anstalten ved Herstedvester.

Derudover anførte Bjarne Skounsborg, at indslaget var "det pureste opspind", og at han ikke var formelt anklaget for de forhold, der blev nævnt i det dokument, TV Avisens indslag var baseret på.

Pressenævnet har afvist klagen og henviser til, at problemet med hash i fængsler har stor offentlig interesse. Da Bjarne Skounsborg er en kendt person, og da han tidligere har domme for hashsalg, må DR gerne nævne ham ved navn, fremgår det af afgørelsen.

0 Kommentarer