Peter Lindegaard forlader Berlingske

Administrerende direktør Peter Lindegaard forlader Berlingske Tidende ved årsskiftet.

Administrerende direktør Peter Lindegaard forlader Berlingske Tidende ved årsskiftet. Lindegaard var i spil til stillingen som koncerndirektør i Det Berlingske Officin, der gik til Lisbeth Knudsen. 

Da han fik jobbet som administrerende direktør for Berlingske Tidende i 2005, var det med direkte reference til en bestyrelse. 

»Jeg går op i ledelsesmæssigt rum og i at have en vis autonomi. Det har du som administrerende direktør med direkte reference til en bestyrelse. Det forandrede sig, da man ændrede strukturen i sommeren 2007. En ændring, som jeg syntes var en god ide, men da Lasse Bolander forlod koncernen i august, var der kun et job, jeg ønskede at bestride, og det var som koncernchef. Så jeg gjorde relativt tidligt op, at hvis jeg skulle blive i Berlingske Tidende, skulle det være i den stilling. Da ejerne og bestyrelsen valgte en anden kandidat, lå beslutningen lige til højrebenet. Det var tid til at skifte,« siger Peter Lindegaard til Journalisten.dk.

Peter Lindegaard ved endnu ikke, hvad kan skal efter nytår.

»Jeg får masser af tid i januar til at tænke over, hvad jeg så vil. Jeg er ydmyg over for, at der godt kan gå noget tid, før der er et nyt spændende job. Og det hænger sammen med, at et job som administrerende direktør eller koncerndirektør ofte er noget, der besættes internt. Da jeg også er så kritisk, at jeg ikke arbejder for alle typer af virksomheder, så gør det det ikke lettere. Berlingske havde nogle værdier, jeg kunne stå inde for. Jeg vil gerne finde en virksomhed igen, jeg kan brænde for,« siger han.

Koncernchef Lisbeth Knudsen beklager både personligt og professionelt Peter Lindegaards beslutning.

»Jeg er utroligt ked af, at han forlader Berlingske Tidende. På den anden side kan jeg godt forstå det, at hvis det har været hans prioritering af blive koncerndirektør. Han har fra starten sagt, at det var det, han ønskede og gik efter. Jeg har haft et utroligt godt og stærkt samarbejde med Peter Lindegaard, siden jeg begyndte som koncerndirektør i april,« siger Lisbeth Knudsen.

Hun roser Peter Lindegaard for, at i den periode, hvor han har haft ansvaret for avisens kommercielle drift, er Berlingske Tidendes økonomi rettet op fra et underskud på 25 mio. kr. i 2004 til et overskud sidste år på knap 70 mio. kr. og med forventninger om yderligere fremgang i 2007, hvor avisen samtidig har gennemført en række afgørende satsninger bl.a. omlægningen til tabloidformatet og etableringen af netavisen Business.dk

Peter Lindegaard, 52 år, er uddannet cand.oecon. Han kom til Berlingske Tidende efter en lang årrække i Falck-koncernen, hvor han senest var ansvarlig for Group4Falcks alarmvirksomhed i Europa.

Koncernchef Lisbeth Knudsen oplyser, at væsentlige dele af en ny koncernledelsesstruktur i Det Berlingske Hus forventes at være på plads i løbet af kort tid. Til Journalisten.dk siger hun, at det kommer til at ske før jul.

(Opdateret)

0 Kommentarer