Peter Bro ny leder af Journalistik på SDU

Der kommer igen en akademiker i spidsen for journalist-uddannelsen på SDU. Lektor Peter Bro overtager 1. april den ledige stilling som centerleder og får også studieleder-rollen.

Der kommer igen en akademiker i spidsen for journalist-uddannelsen på SDU. Lektor Peter Bro overtager 1. april den ledige stilling som centerleder og får også studieleder-rollen.

Det perfekte link mellem de kloge, akademiske hoveder og de journalistiske håndværkere. Sådan bliver 37-årige Peter Bro betegnet fra flere sider, efter det tirsdag blev offentliggjort, at han fra 1. april skal være leder af Center for Journalistik på SDU.

»Vi får i Peter Bro den leder, der bedst kan udbygge broen mellem mediebranche og universitet. Peter Bro er universitetsmand, og han nyder samtidig respekt i mediebranchen som en af de forskere, der lægger størst vægt på et tæt samspil mellem medier og universitet,« udtaler formanden for centerets bestyrelse, Per Westergård, der samtidig er ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende.

Peter Bro er selv fuldblodsakademiker. Han blev tilknyttet SDU's journalistuddannelse ved dens oprettelse i 1999 som Ph.d.-studerende og har undervist samtlige 10 årgange, der er udgået fra uddannelsen. Han har dog også erfaring fra jobbet som pressesekretær i Venstre.

Stillingen som centerleder har stået ledig siden efteråret, hvor Per Knudsen forlod stillingen.

Med sin stilling som centerleder vil Peter Bro også få rollen som studieleder, som hidtil har været en selvstændig stilling, bestridt af Anne Lea Landsted. Hun har efter eget ønske valgt at stoppe og anbefalet, at studieleder-opgaven kommer til at ligge under centerlederen. Landsted fratræder officielt 1. maj, men fortsætter som underviser.

1 Kommentar

Ida Ebbensgaard
16. MARTS 2010
Re: Peter Bro ny leder af Journalistik på SDU

Hvor er det bare et fremragende valg. Tillykke til Peter Bro - men endnu mere tillykke til SDU.

mvh Ida Ebbensgaard.