Peter Aalbæk boykotter Ekko fra pressevisninger

Zentropa nægter filmmagasin adgang til pressevisning af nye film, siger Peter Aalbæk. »Det har vores presseagent fået besked på« (Opdateret 11 18: Kommentar fra Ekkos redaktør Claus Christensen)

Zentropa nægter filmmagasin adgang til pressevisning af nye film, siger Peter Aalbæk. »Det har vores presseagent fået besked på« (Opdateret 11 18: Kommentar fra Ekkos redaktør Claus Christensen)

Kontroversen mellem filmmagasinet Ekko og Zentropas filmproducent Peter Aalbæk spidser til. Aalbæk og Zentropa har anlagt injuriesag mod Ekko, men nu bliver Ekko også boykottet fra pressevisninger af nye film, bekræfter Peter Aalbæk overfor journalisten.dk.

Må de komme ind til pressevisninger af dine film fremover?

»Nej.«

Du boykotter dem?

»Ja.«

Der har lige været visning, "Viceværten", og der måtte de ikke komme ind?

»Det har vores presseagent fået besked på. Så skal de have sneget sig ind med falsk skæg.«

Peter Aalbæk forklarer, at hans raseri mod Ekko skyldes, at de ikke har givet ham mulighed for at komme til orde og svare på beskyldninger i samme nummer, som påstandene er blevet bragt. 

»Det er den eneste anke jeg har på bladet. Og nu har jeg fået mange bank af dansk presse i mange år. Jeg har aldrig nogensinde oplevet før at jeg ikke fik lov til at kommentere det, der blev præsenteret for offentligheden«, siger Peter Aalbæk.

Claus Christensen, der er redaktør for Ekko bekræfter, at de nu bliver boykottet af Zentropa i forbindelse med filmfremvisninger. 

»Helt konkret med boykotten har vi hørt, at vi ikke var velkomne til pressevisning af Zentropa-filmen, der får premiere på torsdag. Nu kom vores mand ind, fordi vi havde fået en invitation fra Nordisk Film, men efterfølgende har vi fået at vide, at det var ikke meningen, at han skulle komme ind.«

»Konkret i forhold til næste nummer af Ekko ville vi gerne have dækket Thomas Vinterbergs "Jagten", og vi ville godt have gjort det grundigt, fordi vi synes det er en glimrende film, men efter alt at dømme bliver det svært at komme til at tale med nogle af de folk, der har lavet filmen. Og jeg forventer heller ikke, at vi bliver inviteret til pressevisningen af filmen.« 

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
23. OKTOBER 2012
Re: Peter Aalbæk boykotter Ekko fra pressevisninger

Tja... vi må vel bare konstatere, at den danske filmbranche er en så lille sandkasse, at alle de børn som leger i den, de må leve med lugten, hvis en af dem forretter deres nødtørft i sandet.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen