Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:39 01.11.2023 Jakob Albrecht

PET afviser ”usund kultur”

PET afviser ”usund kultur”

Hovedkvarter for PET, Politiets Efterretningstjeneste, i Søborg. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

PET kan afvise, at journalisters arbejde er genstand for efterforskning i forbindelse med efterretningstjenestens arbejde, ligesom PET afviser, at der internt i efterretningstjenesten er en ”usund kultur”.

Men PET er nødt til at interesse sig for sager, hvor hemmelige oplysninger bliver delt med journalister.

Det skriver PET i en pressemeddelelse, der er sendt ud til en række medier, herunder Journalisten.

Anledningen er en aktuel dokumentar fra DR, hvor en sigtet PET-mand fortæller, at han fik at vide, at det ville hjælpe hans sag, hvis han fortalte om graverjournalisters metoder.

Tidligere onsdag udtrykte DJ-formand Tine Johansen bekymring over efterretningstjenestens forsøg på ”handel” med kildebeskyttelsen.

I pressemeddelelsen fra PET fremgår det, at medarbejdere i PET har en vidtrækkende tavshedspligt, hvilket betyder, at de ikke kan dele klassificerede eller følsomme oplysninger uden for organisationen.

”På grund af det ansvar og de potentielle konsekvenser, det indebærer for PET og vores medarbejdere, er PET nødt til at interessere sig for sager, hvor medarbejdere uberettiget har videregivet klassificerede oplysninger til medierne. Det er nødvendigt for at forstå omstændighederne og motivet bag ulovlige lækager, så vi kan forhindre fremtidige læk fra medarbejdere,” lyder det i meddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder