PERSPEKTIV ØNSKES

Et afgørende bestyrelsesmøde om fremtiden for Århus Stiftstidende blev aflyst. Medarbejderne er trætte af perspektivløse sparerunder og forlanger en fremadrettet løsning.

Et afgørende bestyrelsesmøde om fremtiden for Århus Stiftstidende blev aflyst. Medarbejderne er trætte af perspektivløse sparerunder og forlanger en fremadrettet løsning.

Kort før det bestyrelsesmøde den 29. august, hvor bestyrelsen for Århus Stiftstidende skulle have drøftet endnu en redningsplan for den økonomisk yderst hårdt trængte avis, blev mødet udskudt.
JOURNALISTEN erfarer, at det var meget tæt på et indgreb, der – endnu en gang – ville have skåret til benet på avisen. Men medarbejderne har i den seneste tid med stigende intensitet signaleret, at de ikke accepterer flere visionsløse nedskæringer, der hverken styrker avisen i konkurrencen eller gør fremtiden mere sikker. Omvendt er der en udbredt forståelse for, at noget skal ske.
“Der er vel ikke anden løsning end et stort indgreb. Avisen er blevet kørt så langt ud, at det er nødvendigt,” siger tillidsmand og journalist på Århus Stiftstidende Morten Ravn.

Merrild og Lundgaard på is
Århus Stiftstidendes direktør Ulrik Merrild og chefredaktør Aage Lundgaard har flere gange tidligere forsøgt sig med sparerunder. Alligevel har avisen i de seneste to år samlet haft et underskud på 166 millioner kroner, ligesom halvårsregnskabet for 2000 blinker højrødt.
Nu er tålmodigheden med den daglige ledelse ved at slippe op blandt de ansatte. Og der hersker udbredt modstand på avisen over, at avisens daglige ledelse endnu en gang skal være arkitekter bag en løsning.
“Det ville i så fald være fjerde gang, at den samme daglige ledelse kommer med et indgreb. Hidtil har de brugt en kvart milliard kroner, og de har skåret 150 medarbejdere væk,” fastslår Morten Ravn – og konkluderer: “Nu vil vi se en løsning med perspektiv i!”

Tidsnød
Chefredaktør Aage Lundgaard vil ikke kommentere, om det er bestyrelsen, der – uden om den daglige ledelse – arbejder på en løsning. Lundgaard forklarer udskydningen af det afgørende bestyrelsesmøde med tidsnød.
“Planen er på et forberedende stadium. Det tager lidt længere tid end beregnet.”
Selv om det kun tager “lidt længere tid”, kan chefredaktør Aage Lundgaard dog ikke sætte en dato for, hvornår planen fremlægges.
“Forsinkelsen skyldes hele forhandlingssituationen omkring konkurrencen her i Århus,” siger Aage Lundgaard.
Hermed hentyder Aage Lundgaard til, at arbejdet med planen for Århus Stiftstidende besværliggøres af, at der parallelt kører forhandlinger for en fredsløsning mellem Berlingske og Jyllands-Posten. I de forhandlinger indgår Århus Stiftstidende og avisfred i Århus som en afgørende dark horse.
Det er formanden for Århus Stiftstidendes bestyrelse, Otto B. Christensen, der repræsenterer Stiftstidende ved de forhandlinger – ikke hverken Ulrik Merrild eller Aage Lundgaard.

0 Kommentarer