Personligt efterspil i Nordjyske

Medarbejderne på Nordjyske er tilfredse med chefredaktørens opbakning og redegørelse, men samtidig har de givet et personligt mistillidsvotum til den journalistiske redaktør.

Medarbejderne på Nordjyske er tilfredse med chefredaktørens opbakning og redegørelse, men samtidig har de givet et personligt mistillidsvotum til den journalistiske redaktør.

En undskyldning og orientering fra chefredaktør Per Lyngby – først ved et medarbejdermøde torsdag, siden i en lederklumme i avisen søndag – har foreløbig dulmet uroen blandt journalisterne på Nordjyske.

Men sagen kan muligvis få et personligt efterspil. Medarbejderne har nemlig udtrykt, at selvom de er tilfredse med chefredaktørens håndtering, så mangler de stadig tillid til den journalistiske redaktør Bruno Ingemann.

En intern medarbejderudtalelse, som Journalisten er kommet i besiddelse af, kritiserer skarpt Bruno Ingemann for hans håndtering af sagen – så skarpt, at det dårligt kan læses som andet end en opfordring til at fyre Ingemann.

Bruno Ingemann var penneføreren på den forside-artikel, der med store typer dementerede en kritisk historie om salget af Østre Havn i Aalborg til en lokal storentreprenør.

Merete Horn, næstformand i medarbejderforeningen, bekræfter, at forholdet mellem medarbejdere og Bruno Ingemann stadig står tilbage som et uløst problem.

»Medarbejderne på mødet torsdag havde behov for at vise deres mistillid til hans dømmekraft. Det er ham, der har skrevet rettelsen og truffet beslutningen om at det skal foregå sådan. Det er ikke vores beslutning, om manden skal blive på sin post eller ej. Men vi har udtrykt, at der er mistillid til, at han skal være journalistisk redaktør,« fortæller hun.

Hun bekræfter også, at utilfredsheden med Bruno Ingemann har sin rod i tidligere episoder, dog af mindre alvorlig karakter.

Men Bruno Ingemann bliver i sin stilling, siger chefredaktør Per Lyngby.

»Det jeg har gjort i sagen er, at tale med de pågældende i sagen om, at alle kan begå fejl. Det kan være faktuelt i en historie, eller at træffe forkerte beslutninger, men man skal lære af det, og det skal vi også gøre i denne sag. I dette tilfælde, at der måske er brug for at præcisere nogle procedurer,« siger han og tilføjer, at han ikke vil fortælle om sin medarbejderhåndtering i offentligheden, udover altså, at Bruno Ingemann fortsætter som journalistisk redaktør.

Over for Journalisten.dk siger Per Lyngby det samme, som han torsdag sagde til sine medarbejdere, nemlig at han ikke var presset til at bringe dementiet på forsiden.

»Enggaard [entreprenøren] møder op om mandagen for at klage og fremlægge dokumentation for, at vores tal er forkerte. Jeg svarer så, at det må jeg kigge på, og så går han igen. Vi vælger at skrive dementiet, fordi vi har begået en fejl, som vi bør rette,« siger Lyngby.

Han vil ikke fortælle, hvem der tog beslutningen om at lægge dementiet på forsiden, men han bekræfter, at han ser det som en fejl.

Stemningen blandt journalisterne på Nordjyske Medier er blevet betydeligt bedre, efter søndagens artikel, hvor Per Lyngby giver sin opbakning til de tre journalister, der arbejder med Østre Havn-sagen.

»De tre journalister har sagt, at de absolut er tilfredse, så det kan vi også kun være. For os at se er det en undskyldning, og den oprejsning ud af til i forhold til kilder og læsere. Ved medarbejdermødet torsdag gav Per Lyngby os sit ord på, at det er sidste og eneste gang, et dementi er foregået på denne, måde. Og det stoler vi så på,« siger Merete Horn.

Per Lyngby beklager hele sagens forløb.

»Det er ikke den sag, jeg er allermest stolt af. Og der vil ikke blive lagt låg på. Vi skal nok komme til at snakke om det her mange gange endnu.

0 Kommentarer