Politik

Pernille Skipper er ”fucking færdig” efter indlæg i Information: ”Rend mig”

”Jeg synes for eksempel, at Enhedslisten er lige lovlig kynisk i det konsekvente valg af kønne unge kvinder som udadvendt ansigt,” lyder det i klummen

Enhedslistens tidligere politiske leder Pernille Skipper er helt og aldeles færdig med at finde sig i at få at vide, at hende og andre kvinders resultater er et udslag af deres kønne udseende.

”Fucking færdig.”

Det skriver hun i et Facebook-opslag, der er ledsaget af et skærmbillede fra et debatindlæg i Information, der er skrevet af kommentator og journalist Lasse Ellegaard.

”Jeg synes for eksempel, at Enhedslisten er lige lovlig kynisk i det konsekvente valg af kønne unge kvinder som udadvendt ansigt,” skriver Lasse Ellegaard i klummen.

Her henviser han til de seneste to tidligere politiske ledere af Enhedslisten, der tæller Johanne Schmidt-Nielsen, Pernille Skipper og den nuværende Mai Villadsen.

”Det er så ikke lige SF’s problem, da få politikere udstråler mere husmoragtig snusfornuft end Pia Olsen Dyhr,” skriver han videre i klummen.

Resultater skyldes ikke kønne ansigter

I sit opslag skriver Pernille Skipper, at hun ikke bare opfatter omtalen som sexistisk, men også fuldstændig stupid.

Så kære Lasse Ellegaard. Nu siger jeg noget til dig, som jeg har haft lyst til at sige til mange andre før dig: Rend mig.
Pernille Skipper, folketingsmedlem for Enhedslisten

Hun understreger, at Enhedslistens politiske resultater de senere år hverken skyldes hendes eller Johanne Schmidt-Nielsens ”kønne ansigt”:

”At der tilfældigvis er tre kvinder i front for Enhedslisten i træk, er ikke en strategi eller noget, vi har opnået på grund af vores køn. Hvis det er noget, er det på trods. Fordi alt for mange, ligesom dig, stadig tror, at hvis man ikke er en hvid, midaldrende mand, er det nok ikke evnerne, der driver værket.”

Pernille Skipper er ikke bare færdig med at høre på den slags.

”Jeg er også færdig med at tage det køligt, når det bliver sagt,” skriver hun i sit opslag, der fortsætter med ordene:

”Så kære Lasse Ellegaard. Nu siger jeg noget til dig, som jeg har haft lyst til at sige til mange andre før dig: Rend mig.”

Kommentator har respekt for dem

Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, ønsker ikke at kommentere indlægget, som er et udtryk for skribentens holdninger, og henviser derfor til Lasse Ellegaard.

I et interview med TV 2 siger Lasse Ellegaard, at det eneste, han tillod sig at skrive med et skævt smil, er, at Enhedslistens frontpersoners udseende ikke har skadet dem ved forskellige stemmeafgivninger.

Jeg er ked af, at jeg ikke fik skrevet, at jeg også har respekt for de her kvinder som politikere.
Lasse Ellegaard, journalist og kommentator

Han beklager til gengæld, at han ikke fik understreget, at han synes, at de alle tre er kanon dygtige.

”Jeg er ked af, at jeg ikke fik skrevet, at jeg også har respekt for de her kvinder som politikere. På den måde kan man sige, jeg lægger mig fladt ned og siger undskyld,” siger han til TV 2.

Han mener alligevel, at Pernille Skipper tager sagen ”lige lovlig alvorligt”, og at reaktionen er skæv i forhold til, hvad han mente.

”Jeg har respekt for, at de reagerer. Det gør man jo. Men de reagerer altså på et grundlag, som jeg vil beklage, fordi jeg sådan set ikke mente at hænge dem ud som dumme blondiner,” siger Lasse Ellegaard til TV 2.

0 Kommentarer