Pernille Mac Dalland ny Kreds 1-formand

Morten Friis Jørgensen valgte i sidste øjeblik at trække sig som kandidat til formandsvalget i Kreds 1 søndag aften. Dermed blev Pernille Mac Dalland ny formand uden valg. Med sig i bestyrelsen fik hun flere af sine unge støtter.

Morten Friis Jørgensen valgte i sidste øjeblik at trække sig som kandidat til formandsvalget i Kreds 1 søndag aften. Dermed blev Pernille Mac Dalland ny formand uden valg. Med sig i bestyrelsen fik hun flere af sine unge støtter.

Det blev en fredelig palads-revolution i Kreds 1. Det kom aldrig til et drabeligt opgør om formandsskabet, som nogle havde ventet.

»Jeg ser ikke en lang kø af tillidsmænd, der bakker mig op i mit ønske om bedre honorering. Når opbakningen til det aktive virke for en formand ikke har faglig opbakning, så går det ikke. Det er kredsen ikke tjent med,« sagde Morten Friis Jørgensen i slutningen af sin beretning og konstaterede herefter, at han ikke ville stille op til genvalg.

På forhånd var det spørgsmålet om størrelsen af formandshonoraret, der var det afgørende spørgsmål for formandsvalget. Morten Friis ønskede højere honorar, mens Pernille Mac Dalland ville fastholde niveauet.

En afgørende faktor blev, at tillidsrepræsentant Frederik Monral Juel fra Berlingske Tidende forinden havde valgt at støtte Pernille Mac Dallands kandidatur. Med repræsentanter for to af kredsens største arbejdspladser – Mac Dalland er stedfortrædende TR på Politiken – imod sig, følte Morten Friis ikke, han havde den nødvendige opbakning – heller selv om han skulle have fået flertal ved generalforsamlingen.

Med Morten Friis' retræte blev debatten mere afdæmpet, end der var lagt op til. Diskussionen om formandshonoraret skabte ikke høje bølger. Til gengæld var der mange indlæg med tak og opbakning til Morten Friis. Den kritik af formandens forbrug, som blev fremført i det seneste nummer af Jounalisten, blev af flere afvist som 'smålig'.

Pernille Mac Dalland vidste ikke, at Morten Friis ville trække sig.

»Nej, men jeg havde tænkt, at det kunne være en mulighed for at løse den lidt underlige situation. Jeg synes, det var en mindelig måde at komme ud af det på,« sagde hun til Journalisten.dk efter valget.

Hun føler ikke, at det aflyste kampvalg skaber en uafklaret situation om den økonomiske linje i Kreds 1.

»Morten har jo lyttet på vandrørene, og det er grunden til, at han trak sig. Det opfatter jeg som en opbakning til min linje og mit formandskab,« sagde Pernille Mac Dalland.

Bestyrelsesvalget medførte samtidig et generationsskifte. Tre unge medlemmer, Kenni Leth, Maria Dalby og Morten Terp, havde været med til at promovere Pernille Mac Dalland som formand, og de blev også selv valgt til bestyrelsen, førstnævnte som næstformand.

Desuden blev Per Rehfeldt genvalgt som bestyrelsesmedlem, mens Birgitte Sandell ikke blev valgt, og Mette Josias ikke genopstillede.

Pernille Mac Dalland håber nu, at kredsen kan se frem til et år, hvor de fagpolitiske emner er i højsædet.

 

 

 

0 Kommentarer