Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:57 23.06.2022 Anna Sol Jørgensen

Pernille Holbøll skal stå i spidsen for B.T. alene

Pernille Holbøll skal stå i spidsen for B.T. alene

Bjarke Ørsted/Berlingske Media

Der skal ikke findes en erstatning for chefredaktør Jonas Kuld Rathje, der med øjeblikkelig virkning har forladt sin stilling på B.T. i forbindelse med den nye strategi for mediet.

Det oplyser ansvarshavende chefredaktør på B.T. Pernille Holbøll til Politiken.

”Fremover er der kun én chefredaktør, og det er mig,” siger Pernille Holbøll til avisen, men uddyber ikke, om andre organisatoriske justeringer vil følge.

B.T. præsenterede i går en omlægning for mediet, der betyder, at papiravisen fuldstændigt udgår fra årsskiftet. Fremover skal B.T. være 100 procent digital, og alle indtægter skal komme fra annoncer. Samtidig bliver B.T.’s storbyredaktioner nedlagt, og 20 stillinger bliver nedlagt.

Jonas Kuld Rathje var konstitueret som ansvarshavende chefredaktør på B.T., efter at Michael Dyrby forlod sin stilling i slutningen af sidste år. Han havde også selv søgt stillingen, som Pernille Holbøll fik og overtog i maj. Den afgående chefredaktør har betegnet det seneste år som ’ekstra hårdt’. Det, kombineret med afslaget på hans ansøgning, har fået ham til at sige stop.

”Som jeg tidligere har sagt, var jeg skuffet over det, og alt det lagt sammen betyder, at det var et godt tidspunkt for mig at stoppe. Mere er der ikke i det,” sagde han i går til Journalisten.

SENESTE NYT

Flere nyheder