Kulturminister Per Stig Møller siger nu åbent, at den danske mediestøtte er skæv, fordi den støtter de gamle medier frem for de nye.
I et interview i weekenden til Politiken medgiver kulturministeren, at mediestøtten er "usund", fordi den netop favoriserer et forældet mediebillede:
»Ja. Og det er også fuldstændig rigtigt. Du kan ikke lade hundreder af millioner gå til den trykte presse med momsfritagelse og portostøtte og dagbladsstøtte og så bare lade de nye medier, som de unge forholder sig til, ligge og flagre,« siger Per Stig Møller til Politiken.
Men selv om ministeren altså nu er kommet til den erkendelse, at mediestøtten er skæv og bør laves om, så er han alligevel ikke parat til at gennemføre forandringerne. I hvert fald ikke før det særlige udvalg, der blev nedsat sidste år med fhv. finansminister Henning Dyremose i spidsen, har fremlagt deres mulige modeller for en fremtidig mediestøtte:
»Jeg mener bare ikke, at løsningen er fundet. Derfor har jeg nedsat et udvalg,« forklarer han til lørdagens udgave af Politiken.
Fra Dansk Journalistforbunds side har man dog allerede i efteråret advaret om, at selv samme udvalg risikerer at blive en syltekrukke. Og journalistforbundet har endvidere påpeget, at forarbejdet er gjort.
For halvandet år siden leverede professor Anker Brink Lund således sit mammutværk om fremtidens mediestøtte, som netop var tænkt som basis for en beslutning om mediestøtten.
Den betragtning har Politiken ikke med i weekendens interview, men avisen påpeger til gengæld, at mens det nuværende udvalg atter skal diskutere løsningsmuligheder, så går livet videre.
Eller som avisen spørger kulturministeren: Medierne holder vel ikke op med at udvikle sig imens?, hvortil svaret lyder:
»Nej, men resultatet kommer altså 1. oktober. Og selv om vi skulle have besluttet at fremsætte lovforslag i foråret, ville det alligevel først kunne komme igennem til efteråret.«
En omlæsning af mediestøtten til fordel for de nye medier trækker altså ud. Og et folketingsvalg kan meget vel komme i vejen for en beslutning til efteråret.
Oppositionen har dog slået fast, at de ønsker at lave om på spillereglerne hurtigst muligt.
PS: I dag får de danske dagblade halvanden milliard kroner i statsstøtte, imens de uafhængige netmedier, uanset publicistisk indhold, ikke får en krone.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.