Per Stig er stålsat på at sælge TV 2

Det er nu seks år siden, at salget af  TV 2 blev udsat. Men tv-stationen skal sælges. Det fastslår kulturminister Per Stig Møller (K).

Det er nu seks år siden, at salget af  TV 2 blev udsat. Men tv-stationen skal sælges. Det fastslår kulturminister Per Stig Møller (K).

I et interview med Jyllands-Posten understreger han, at den oprindelige plan ikke vil blive fraveget. Og han er stålsat på, at TV 2 på et tidspunkt slipper ud af sit statslige ejerskab

Hidtil har planen dog været sat på stand by som følge af EU-retssager anlagt af konkurrenterne MTG og SBS.

"I 2006 blev der opnået bred politisk opbakning til præmissen om, at aktiemajoriteten i TV 2 skal sælges til private, så snart dette er muligt i lyset af de igangværende sager. Det har dog hele tiden ligget til grund, at staten fortsat skal være medejer af selskabet," siger kulturministeren til Jyllands-Posten.

Salgsplanerne går i øvrigt helt tilbage til VK-regeringens tiltrædelse i 2001. Dengang talte daværende kulturminister Brian Mikkelsen (K) og Venstres medieordfører Jens Rohde om, at de ville sælge TV 2 i løbet af regeringens første 100 levedage.

Men nu er der altså gået næsten 10 år, hvor TV 2 har befundet sig i et offentligt-privat miks, der gør, at TV 2 på indholdsfronten kæmper med DR og på indtjeningsfronten med private spillere som MTG og SBS, som driver henholdsvis TV3-kanalerne og Kanal 4, 5 og 6'eren.

Og det er netop de kommercielle konkurrenter og de mange sager mod TV 2, der er hovedårsag til, at salget er udskudt på ubestemt tid.

0 Kommentarer