Per Stig delvist tilfreds med 24syv

Nogle programmer har for megen "løs og ustruktureret snak", imens andre er "oplysende og givende", lyder det fra Per Stig Møller. Han er tilfreds med, at flere tilsyneladende hører taleradio.

Nogle programmer har for megen "løs og ustruktureret snak", imens andre er "oplysende og givende", lyder det fra Per Stig Møller. Han er tilfreds med, at flere tilsyneladende hører taleradio.

Lyttertallene er ligegyldige – og så alligevel ikke.

Sådan lyder den modsatrettede udmelding fra tidligere kulturminister Per Stig Møller, der i en mail til Kristeligt Dagblad responderer på den kritik, der har været rejst mod Radio 24syv, blandt andet på grund af lave lyttertal.

"I loven fra 2000 og af Folketingets forhandlinger fremgår, at lyttertal ikke er afgørende. Uanset tallet er licensen for otte år. Men licenshaveren ved jo, at jo lavere lyttertal, jo dårligere odds har stationen for at vinde næste licitation," skriver Per Stig Møller i en mail.

Det er bl.a. studievært på 'Mennesker og medier' Lasse Jensen, der har undret sig over, at der ikke stilles krav til den nye kanal om en vis lytterandel.

Per Stig Møller hæfter sig ved, at radioen har ført til, at der nu samlet set er flere, der lytter til udsendelser med samfundsmæssigt og kulturelt indhold.

»24syv har licitation for otte år, og den er kun lige begyndt. De samlede lyttertal til P1 og 24syv viser nu en fremgang i tallet af lyttere, som lytter til samfunds- og kulturstof. Det er godt og var en del af vores forhåbninger," skriver han til Kristeligt Dagblad.

Kritikken af 24syv har ikke kun gået på lyttertallet, men også det indholdsmæssige, som bliver kritiseret for at være indspist og ironiserende. Også i forhold til indholds-kritikken forholder Per Stig Møller sig med en både-og-attitude. Han erkender, at han ikke er lige vild med alle formater, men anerkender også de gode takter.

"24syv skal udvikle en ny stil, talk-radio. I flere programmer åbner den forhåbentlig for nye lyttere med den afslappede stil. Det betyder selvfølgelig, at der er megen snak. I nogle programmer forekommer den mig for løs og ustruktureret, i andre er den oplysende og givende, for eksempel i Globus og Millionærklubben. Ligesom nyhederne er seriøse og præcist leveret. Der er kommet mere musik, hvilket er godt, men jeg har endnu ikke fundet den satire, som også skulle være der."

1 Kommentar

Rolf Magelund
27. FEBRUAR 2013
"De lytter til Danmarks nye
"De lytter til Danmarks nye taleradio. Det næste nummer vi spiller er - - - - - "
Hvad er efterhånden forskellen mellem P3 og P4 og 24syv? Musik og café-snak. "Millionærklubben" et et spillekasino, hvor der gambles med licenspenge. Og lytterne lokkes til at spille på børsen og opnå let tjente penge. Statistikkerne viser, at de fleste taber deres sparepenge, når de prøver at spekulere på børsen. 24syv kalder det at "investere"!! Per Stig: Hvad er oplysende og givende når 24syv lokker svage sjæle blandt lytterne til at begynde at spekulere på børsen med deres sparepenge.