Per Roholt vil være næstformand i DJ

Efter at Lars Werge i går meddelte, at han gerne vil være formand i Dansk Journalistforbund, har Per Roholt i dag meldt sit kandidatur som næstformand. »Jeg vil gøre os til et fuldt forbund for journalister og kommunikatører,« siger han

Spillet om, hvem der skal varetage ledelsen af Dansk Journalistforbund (DJ), er i fuld gang, efter at Mogens Blicher Bjerregård i går annoncerede, at han efter 16 år som formand ikke stiller op.

Nuværende næstformand, Lars Werge, har meldt sig som kandidat til formandsposten med en understregning af, at han ikke er kandidat til andre positioner – heller ikke som menigt medlem af hovedbestyrelsen. Han har opbakning fra den afgående formand.

I dag onsdag har Per Roholt, formand for DJ Kommunikation og medlem af forretningsudvalget, oplyst, at han stiller op som næstformand.

»Jeg stiller ikke kun op for at varetage kommunikationsområdet. Jeg vil gøre os til et fuldt forbund for journalister og kommunikatører. Vi har et hængeparti som forbund. Det skal være naturligt for os at være i samme forbund. Spørgsmålet er, hvordan får vi lavet en organisation, hvor journalisterne kan føle sig trygge, og hvor vi kan være alle sammen,« sagde han til hovedbestyrelsen.

Respekt for Lars og Villy

Per Roholt understregede, at han har »stor respekt for de andre kandidater, Lars (Lindskov, red.) og Villy (Dall, red.)«.

Den bemærkning kommer, efter at Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af forretningsudvalget, i går tilkendegav, at han med stor sandsynlighed stiller op som næstformand.

Lars Lindskov bekræftede over for Journalisten, at den markering stadig er aktuel, efter at Per Roholt havde meldt sit kandidatur.

Adresseringen til ”Villy” gælder Villy Dall, der på gårsdagens hovedbestyrelsesmøde tilkendegav, at alt er i spil, efter at Mogens Blicher Bjerregård har besluttet at stoppe.

Han påpeger, at der nu skal tages nogle dybe og alvorlige samtaler, så DJ får den rigtige ledelse i fremtiden. Og så længe det forløb er i gang, er han i princippet åben for at kandidere til alle poster – også formandsposten.

Mange genopstiller

Andre medlemmer af hovedbestyrelsen har tilkendegivet deres position.

Karen Hedegaard meddelte, at hun genopstiller:

»Det er spændende arbejde. Jeg har mere at byde ind med,« sagde hun på hovedbestyrelsesmødet.

Også Maria Becher Trier genopstiller, og det samme gør Mette Schmidt Rasmussen, Peter Thornvig og Allan Boye Thulstrup.

Mathias Bay Lynggaard, der som suppleant er blevet medlem af hovedbestyrelsen, stiller op.

Frederik M. Juel overvejer at genopstille.

Uden for den nuværende hovedbestyrelse markerede formand for Journalisterne Rasmus Mark Petersen at han stiller op.

Iben Danielsen, medlem af forretningsudvalget og tidligere formand for FreelanceGruppen, ved endnu ikke, om hun genopstiller.

 

22 Kommentarer

Per Roholt
5. FEBRUAR 2015
Hej Villy - stor respekt for
Hej Villy - stor respekt for din beslutning. Jeg havde gerne taget en valgkamp med dig, da jeg stadig finder det vigtigt, at DJ nu får en kommunikatør på næstformandsposten.

Men jeg ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde med dig i HB, hvor du altid har været med til at kvalificere debatterne og vinkle skarpt, når diskussionerne er kommet på afveje. vh Per
Villy Dall, HB-medlem
2. FEBRUAR 2015
Kære alle!

Kære alle!

I forlængelse af nedenstående og efter at have sundet mig oven på den noget overraskende meddelelse om, at Mogens med så kort varsel trækker sig som forbundsformand efter 16 år på posten, har jeg nu truffet min beslutning:

Jeg stiller IKKE op til hverken formands- eller næstformandsposten, men jeg vil søge mit HB-mandat forlænget.

Og jeg mener fortsat, at der er behov for, at vi i DJ tager nogle grundige diskussioner om, hvilket formandskab vi har brug for. Det er en af grundene til, at jeg har sagt ja til at gå ind i en arbejdsgruppe, som skal se på spørgsmålet om evt. begrænsninger i, hvor længe man kan være valgt i DJ.
Per Roholt
31. JANUAR 2015
undskyld - Esben, der skulle
undskyld - Esben, der skulle have stået 2009. VH Per
Per Roholt
31. JANUAR 2015
Hej Jens Ringberg - er en
Hej Jens Ringberg - er en fusion med KS død og irrelevant som du citerer Uffe for at sige? Nej - spørgsmålet om en fusion er hverken dødt eller irrelevant. En enig HB herunder også jeg står bag den nuværende strategi, hvor vi skal bruge de kommende år til at gøre os klar til at træffe en afgørelse. Jeg tror fortsat selv at en fusion vil gære os stærkere. Det er ihvertfald ikke tidspunket at afskære os fra muligheden.

Og så lige til Esben Christensen

Tak for citat fra 2008. Jeg mener fortsat det havde en betydning at vi dengang beslutteðvat gennemføre et forsøg med en pulje til efteruddannelse til de medlemmer, som ikke gennem deres kollektive overenskomster har adgang til efteruddannelse og svært ved selv at finansiere deres efteruddannelse. Men det var også rigtigt at stoppe puljen, da forsøget var slut. Efteruddannelse og kompetenceudvikling er først og fremmest arbejdsgivernes ansvar.


VH Per
Ida Sønderby Rosgaard
30. JANUAR 2015
Uffe Gardel er efter min
Uffe Gardel er efter min mening også det bedste bud på en næstformand – og formentlig også på en formand.

Han har ikke bare et aktuelt, indgående og konkret indblik i, hvordan dårlige vilkår for det stadigt voksende antal freelancere skader fastansatte. Han kæmper efter min bedste overbevisning også bravt for at bidrage til at løse problemerne – både gennem konkrete handlinger i sin dagligdag og gennem politiske bidrag som f.eks. 7-punkts-planen.

I øvrigt er det tankevækkende, at Per Roholt på HB-mødet i slutningen af november 2014 stillede forslag om at forlænge fratrædelsesvilkår for formand og næstformand til et 9 måneders opsigelsesvarsel – blot 2 måneder før han selv meddeler, at han er kandidat til den ene af posterne.

Flere