Per Mikael: Vi brød ingen regler

Tidligere TV 2-boss Per Mikael Jensen afviser enhver snak om, at han og Anders Kronborg skulle have brudt nogen regler i ledelsen af TV 2.

Tidligere TV 2-boss Per Mikael Jensen afviser enhver snak om, at han og Anders Kronborg skulle have brudt nogen regler i ledelsen af TV 2.

Det skete i radioprogrammet Mennesker og Medier fredag eftermiddag, hvor han fastholdt den kritik af Rigsrevisionen, som han fremførte, allerede inden Rigsrevisions rapport om TV 2's økonomi var kommet.

"Nu har jeg læste dele af rapporten, og jeg fastholder mit synspunkt. Jeg mener ikke, rigsrevisionen har kompetence til at vurdere, hvordan man driver kommerciel tv-virksomhed. Den kan kun vurdere, hvordan man bruger skatteydernes penge," siger Per Mikael Jensen.

Han afviser kritikken om, at han og Anders Kronborg har brudt nogen formelle regler i deres ledelse, blandt andet ved at give afrapporteringer til bestyrelsen mundtligt frem for skriftligt.

"Det er fundamentalt forkert. De papirer findes i TV 2's regnskabs-system, og det er bare at gå hen og slå op," siger Per Mikael Jensen.

Han erkender, at TV 2 Radio var den største fejl i hans tid, og han forholder sig også til spørgsmålet om, hvorvidt tilkøbet af en radiokanal skete efter ønske fra kulturministeren.

"En administrerende direktør opererer aldrig helt frit af sin ejers interesse. Men jeg vil til enhver pris stå fast på min beslutning dengang. Vi troede, det kunne lade sig gøre. Da vi tog beslutningen, føltes den rigtig, og så er den sådan set ikke længere. Jeg tror, at TV 2 Radio havde haft en chance, hvis vi havde været bedre til at eksekvere."

Umiddelbart ønsker Per Mikael Jensen ikke at forholde sig til den kritik og analyse, Morten W. Langer netop har fremsat, men han konstaterer, at tingene ofte tager en drejning, når der går politik i en sag.

"Så bliver tingene meget komplicerede, og dagsordenen kan ændre sig. Jeg mener for eksempel, at beskyldningerne mod Kulturministeriet er fuldstændigt horrible. Hvad forestiller man sig – at en kulturminister skal drive TV 2 som en privat virksomhed?" siger Per Mikael Jensen og efterlyser en undersøgelse af TV 2's økonomi gennem tiden foretaget af et uafhængigt konsulentfirma.

0 Kommentarer