Per Mikael: Kronborg skal hjælpe mig

Anders Kronborg skal optimere gratisavisen Metro på globalt plan, oplyser koncernens adm. direktør Per Mikael Jensen til Journalisten.dk.

Anders Kronborg skal optimere gratisavisen Metro på globalt plan, oplyser koncernens adm. direktør Per Mikael Jensen til Journalisten.dk.

Det bliver en helt ny verden, der venter Anders Kronborg, når han i næste uge begynder sit nyt job som chef for Metro Internationals hovedkontor i London med titlen Executive Vice President.

Den tidligere finansdirektør i TV 2 skal udvikle samtlige stabsfunktioner til en bedre forretning. Og ifølge den øverste adm. direktør for den globale virksomhed, Per Mikael Jensen, så får Anders Kronborg nok at se til:

"Han skal udvikle hele hovedkontoret og alle de områder, man normalt har på en avis. Det vil sige distribution, IT, markting, salg og strategi," siger Per Mikael Jensen til Journalisten.dk.

Han lægger ikke skjul på, at han har stor tiltro til, at Anders Kronborg kan hjælpe ham med at gøre gratisavis-koncernen til en endnu bedre forretning.

"Der, hvor jeg tror, vi kan blive endnu bedre, er til at dele best pratices på alle områder rundt i verden. Og ved at lade Anders lede vores globale marketingchef, vores globe IT-chef, strategi-chef osv, så kan vi få spredt alle de gode tiltag, vi har, rundt i verden til de enkelte lande," siger Per Mikael Jensen.

Anders Kronborg kommer til at indgå i den øverste management-gruppe i Metro Internationel på blot 7-8 personer – herunder de to operational managers, der deler Metro International imellem sig i henholdsvis Europa og resten af verden. Desuden sidder der en koncernfinansdirektør, en HR-direktør og Corporate Affairs direktør samt CEO, Per Mikael Jensen.

"Man kan sige, at Anders eneste fejl er, at han er dansker. For jeg har bestemt ingen ambition om at fylde kontoret med danskere. Tværtimod skal man være meget varsom med at ansætte folk, der kommer fra ens eget bagland," bemærker Per Mikael Jensen over for Journalisten.dk.

Han og Anders har i øvrigt blot arbejdet sammen i halvandet år og deres professionelle fællesskab og venskab er derfor forholdsvis nyt.

"Men jeg har haft et fantastisk godt professionelt forhold til ham," siger Per Mikael, der for nylig også roste Anders Kronborg til skyerne.

Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at han nu hiver ham med over i Metro International.

"Da jeg fik tilbudet i sommer om at blive ansat i Metro og måtte sige op på TV 2, da diskuterede vi mulighederne for samarbejde. Men hvis TV 2 ville ansætte ham som adm. direktør, så ville jeg ikke røre ham. Nu valgte de så Merete Eldrup i stedet, og så følte jeg mig mere fritstillet til at tage ham," siger Per Mikael Jensen, med tilføjelsen:

"Da Anders ikke fik jobbet som adm. direktør for TV 2, der græd jeg med det ene øje og smilede med det andet."

Selv tiltrådte han først i Metro International den 1. november og derfor er det også for ham stadig meget nyt.

"Først da begyndte det at krystallisere sig for mig, at det måske var en god idé at ansætte Anders. Inden det kunne jeg ikke danne mig et overblik."

Men er jobbet lavet specifikt til Anders Kronborg ?

"Nej, der har været en COO, der forlader butikken. Og et af hans ansvarsområder, er det, som Anders nu overtager."

Ifølge Per Mikael Jensen handler ansættelsen af Anders Kronborg i øvrigt ikke kun om at optimere virksomheden:

"Gevinsten ved at ansætte ham er, at vi nu kan gøre de enketle lande bedre til det, de gør i forvejen. Og det kan være svært at sætte tal på, hvad det betyder i kroner og ører. Men det er klart, det vil give øget salg og bedre udnyttelse af ressourcerne."

Læs også: Anders Kronborg til tops i Metro International

0 Kommentarer