Per Mikael: Fejl at ansætte Rohde

Per Mikael Jensen erkender nu, at hans dømmekraft svigtede, da han ansatte Jens Rohde som direktør for TV2 Radio. Rohde udtaler sig for første gang efter sin fyring.

Per Mikael Jensen erkender nu, at hans dømmekraft svigtede, da han ansatte Jens Rohde som direktør for TV2 Radio. Rohde udtaler sig for første gang efter sin fyring.

Tidligere administrerende direktør for TV 2, Per Mikael Jensen, mener i dag selv, at han i sin tid ikke burde have ansat Jens Rohde.

Meldingen kommer efter, Jens Rohde onsdag blev fyret.

Direkte spurgt om hans dømmekraft svigtede ved ansættelsen af Jens Rohde, svarer han:

»Ja, det gjorde den åbenbart.«

Per Mikael Jensen var på forhånd klar over risikoen ved at ansætte en politiker, der var kendt for kraftige udmeldinger, og han formanede flere gange Jens Rohde om at holde sig i skindet.

»Jeg talte meget med Jens om, at han skulle være ti gange så varsom som alle andre. Hvis han så meget som stillede op til et sogneråd, ville han ryge ud. Det sagde han, at han var indforstået med, og derfor undrer det mig, at han igen udtalte sig på en måde, som kunne tolkes politisk,« siger Per Mikael Jensen til magasinet Journalisten, som udkommer onsdag i næste uge..

Til bladet fortæller Per Mikael Jensen videre, at han ikke vil have problemer med at ansætte politikere en anden gang, hvis de har de rette kvalifikationer, og at Jens Rohde dengang havde de kvalifikationer, der skulle til.

Over for Journalisten.dk bekræfter Jens Rohde, at han havde flere samtaler med Per Mikael Jensen om, hvorvidt han kunne agere politisk. Han kan dog ikke helt genkende Per Mikael Jensens fremstilling.

»Jeg har aldrig hørt ham sige det med sogneråd. Det ville jo også være betænkeligt. TV 2-ansatte skal jo også have lov at stille op til lokalvalg,« siger Jens Rohde til Journalisten.dk.

Per Mikael Jensens budskab var den gang tydeligt for Rohde: Han skulle passe på med hensyn til det politiske, og det forstod han udmærket, siger han.

Men han undrede sig også over, at Per Mikael Jensen råbte op og truede Jens Rohde med fyring i pressen uden at præsentere Rohde for fyringstruslen personligt. Det skete, da Jens Rohde sidste efterår udtalte, at Helle Thorning Schmidt var kommet nemmere til magten, fordi hun var kvinde.

»Da sagen kørte op med Helle, føg det med trusler i offentligheden, men det var ikke noget, Per Mikael gjorde særligt meget ud af over for mig. Jeg har ikke været i tvivl om, hvad han mente, men jeg synes, det var tankevækkende, at han havde behov for at fyre sine fyringstrusler af offentligt,« siger Jens Rohde.

Han vil ikke kommentere, om han selv synes, han har brudt de aftaler, der har været mellem Per Mikael Jensen og ham om politiske ytringer.

 

1 Kommentar

Jakob Groes
16. NOVEMBER 2007
Jens Rohdes fornemmelse for sne - II
Også disse udtalelser fra Jens Rohde er tankevækkende og afslørende. Jens Rohde ømmer sig f.eks. over, at hans direktør går ud i offentligheden, redder TV2's omdømme via pressen og rydder op efter Rohdes egne, pinagtige og belastende udtalelser om Helle Thorning Schmidt. Det er som om, Jens Rohde er ganske blind for konsekvenserne af egne handlinger, som om han ikke på noget har erkendt den grundlæggende præmis for sit virke som mediedirektør, at han ikke længere var politiker - hverken på scenen eller i kulissen.