Per Knudsen ny fellow på Center for Journalistik

Det bliver tidligere chefredaktør på Politiken og Information Per Knudsen, der bliver den næste journalistiske fellow på Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Det bliver tidligere chefredaktør på Politiken og Information Per Knudsen, der bliver den næste journalistiske fellow på Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Ifølge Center for Journalistik på SDUs leder, Troels Mylenberg, er Per Knudsen en af nyere tids mest betydningsfulde redaktører.

"Det bliver fantastisk at få Per Knudsen tilknyttet vores journalistuddannelse. Han står for den klassiske skrevne journalistik og har inspireret flere generationer af journalister til at blive bedre og til at ville mere med journalistikken. Det glæder jeg mig til at overføre til vores studerende," siger Troels Mylenberg.

Formanden for Styrelsen på Center for Journalistik, DRs nyhedschef Ulrik Haagerup:
"Per Knudsen er en af de helt store – en mand, der står for alt det gode i journalistikken – væsentlighed, ordentlighed, redelighed. Det er en gave til en journalistuddannelse at få sådan en mand tilknyttet."

Per Knudsen selv venter sig meget af opholdet på SDU, hvor han ud over at inspirere de studerende blandt andet vil fordybe sig i journalistens rolle og journalistikkens værdier i fremtidens mediebillede:

"Mediebranchen er i disse år præget af store teknologiske og forretningsmæssige forandringer, som også sætter journalistens rolle og de klassiske journalistiske idealer under pres. Hvordan undgår vi, at grænserne mellem oplysning og underholdning udviskes, og meningsmageriet breder sig på bekostning af den undersøgende og upartiske journalistik? Efter 30 år i mediebranchen gør jeg mig ingen illusioner om at have de rigtige svar, men jeg kommer til SDU med en masse erfaringer, som jeg ser frem til at dele og diskutere med andre for at blive udfordret og beriget blandt studerende, undervisere og forskere," siger Per Knudsen i en pressemeddelelse.

Per Knudsen mistede sin titel som chefredaktør på Politiken efter en konflikt med Tøger Seidenfaden om den redaktionelle kurs i projekt Ny Avis.

0 Kommentarer