Pentagon kopierer Obama på Twitter

Pentagon kopierer Obama og kommunikerer nu også med borgere på Twitter. Det er dog så som så med at svare på de mere kritiske spørgsmål.

Pentagon kopierer Obama og kommunikerer nu også med borgere på Twitter. Det er dog så som så med at svare på de mere kritiske spørgsmål.

I juli måned sidste år satte USAs præsident Barack Obama sig foran en bærbar computer i det Hvide Hus til et såkaldt Twitter-byrådsmøde (Twitter Town Hall).

Her kunne enhver med en Twitter-profil stille spørgsmål til præsidenten og håbe på at få svar. Den kommunikationsstrategi har det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, nu taget til sig.

I mandags åbnede pressesekretær George Little fra Pentagon således op for en 45 minutter lang spørgsmål-svar session, med spørgsmål og svar på højst 140 tegn pr. besked.

George Little kunne blandt andet fortælle, at diplomatisk og økonomisk pres på Iran ser ud til at virke. At terrorisme på internettet er den fremtidige kampplads, og at Pentagon samarbejder med ministeriet for national sikkerhed (Department of Homeland Security), instanser og industrien for at beskytte nationen.

Et spørgsmål om situationen i Syrien blev også besvaret. En bruger kaldet @13monsters spurgte, hvad kriterierne er for, at USA intervenerer i Syren, og hvordan det kan sammenlignes med Libyen.
George Little svarede: "Det er begge meget svære situationer, men fremgangsmåden til at håndtere kriser må vurderes sag efter sag."

Minuttet efter uddybede George Little: "USA har gjort det klart for det syriske regime, at det må stoppe brutaliteten, og vi fordømmer vold mod uskyldige."

Det medførte en række uddybende, mere kritiske spørgsmål, som George Little dog ikke svarede på.
En bruger kaldet @MaryJane2nd spurgte for eksempel: "Og hvad vil USA gøre? Snak hjælper ikke det syriske folk."

En anden bruger kaldet @Life in Jordan spurgte også, om verden "kan acceptere Amerika som verdens ledende nation, når man "stærkt fordømmer" en massakre af så stort et omfang??".

George Little svarede i stedet på et andet spørgsmål, der gik på samarbejdet mellem militæret og udviklingsorganisationer.

"Udvikling og diplomati er nøglen til sikkerhed sammen med et stærkt forsvar," skrev George Little.

Dagen efter fortalte George Little i en pressemeddelelse fra det amerikanske militær, at han havde nydt det første Twitter-byrådsmøde, og at han satte pris på at indtage the "Twitterverse."

0 Kommentarer