Penkowa stævner journalist

Den omdiskuterede hjerneforsker Milena Penkowa anlægger sag mod Weekendavisens journalist Poul Pilgaard for ærekrænkende udtalelser. Poul Pilgaard afviser anklagen.

Den omdiskuterede hjerneforsker Milena Penkowa anlægger sag mod Weekendavisens journalist Poul Pilgaard for ærekrænkende udtalelser. Poul Pilgaard afviser anklagen.
»Prøv at forestille dig at nogen stiller sig frem og siger at man har snydt. Det er urimeligt.« Med den begrundelsen anlægger hjerneforskeren Milena Penkowa sag mod Poul Pilgaard, der i Weekendavisen siden 2010 har skrevet om forskeren, der nu er suspenderet fra Københavns Universitet.
Det skriver BT.

Det er især Poul Pilgaards foredrag, der har stødt Milena Penkowa.
»Den her stævning handler ikke om uskyld eller skyld. Det handler udelukkende om, at han har sagt nogle ting, der ikke er rigtige. Der er grænser for hvor meget man skal finde sig i at blive svinet til,« siger Penkowa til avisen.

Hun har en lydoptagelse fra et foredrag, hvor Poul Pilgaard ifølge Penkowa siger, at hun har medvirket i en af "danmarkshistoriens største sager om uredelighed". Hun henholder sig, at der endnu ikke er faldet om i sagen.

Poul Pilgaard mener ikke sagen har noget som helst på sig. Han henviser til, at Milena Penkowa sidste år accepterede en tre måneders betinget dom for underslæb, forfalskning af dokumenter og for falsk anklage mod en studerende.
»Det fremgik direkte af mit foredrag, at de andre sager afventer endelig afgørelse,« forklarer Poul Pilgaard over for BT.

Poul Pilgaard var sidste år indstillet til Cavlingprisen for sine afsløringer. Men han kom ikke blandt de fem nominerede, hvilket affødte kritik fra blandt andre Mads Brügger fra Radio 24syv og Troels Mylenberg fra Fyens Amtsavis.

0 Kommentarer