Pengeregn til forfulgte pressefolk

SOLIDARITET. I store dele af verden bliver det stadig farligere at være journalist, og i 2004 blev der i den henseende sat en nedslående rekord. Ikke færre end 129 pressefolk mistede livet i forbindelse med deres arbejde - det højeste tal i ti år og en markant stigning i forhold til 2003, hvor 92 blev dræbt - mange i kamp for ytrings- og pressefrihed.

SOLIDARITET. I store dele af verden bliver det stadig farligere at være journalist, og i 2004 blev der i den henseende sat en nedslående rekord. Ikke færre end 129 pressefolk mistede livet i forbindelse med deres arbejde – det højeste tal i ti år og en markant stigning i forhold til 2003, hvor 92 blev dræbt – mange i kamp for ytrings- og pressefrihed.

Derfor var det glædeligt, at pengene sad løst i danske journalisters lommer under dette års delegeretmøde i april. Den årlige donation til Safety Fonden satte nemlig også rekord med et beløb på 457.365 kroner – godt 45.000 kroner mere end sidste år.

Safety Fonden er en del af Det Internationale Journalistforbund (IFJ) og yder økonomisk støtte til forfulgte journalister, deres pårørende og efterladte over hele verden.

På delegeretmødet fortalte ireren Robert Shaw fra IFJs kontor i Bruxelles om fondens hjælpearbejde:

»Det vigtige er ikke altid, at vi giver de store beløb. For de mennesker, vi hjælper, er det vigtige ofte, at der er nogen, som tænker på dem,« sagde Robert Shaw, som også takkede det danske journalistforbund for solidariteten med de kolleger, der udfører deres arbejde med livet som indsats.

»Jeres hjælp har siden 1992, hvor Safety Fonden blev stiftet, været absolut vital, og den påskønner vi i IFJ,« sagde Robert Shaw, som altså fik en lille halv million kroner med hjem.

0 Kommentarer