Pengene fosser ud af kassen

ØKONOMI. Mediebranchen buldrer derudad, arbejdsløsheden er rekordlav, og det har en positiv effekt på økonomien i DJ. Men arbejdsløsheden kan stige igen. Tidligere medlem af HB og stedfortrædende tillidsrepræsentant på Fyns Amts Avis Finn Arne Hansen beskylder DJs ledelse for ikke at passe på pengene. »Jeg må nok sige, at den gode økonomi har fået DJs ledelse til at brænde medlemmernes penge af i rekordfart. Det er utroligt farligt. For når Montgomery er færdig med sit raid i Berlingske-koncernen, Plummer har fyret flere hundrede DR-medarbejdere, og gratisaviserne er lukket, så eksploderer ledigheden igen. Og så er der, som i 2003, hverken overskud at stå imod med eller vilje til at spare i DJ,« siger Finn Arne Hansen.

Han harcelerer endvidere over udgifterne, der er fulgt med ansættelsen af en webredaktør til journalisten.dk, ansættelsen af endnu flere »dyre funktionærer i stedet for at udbygge samarbejdet med de erhvervssproglige og bibliotekarerne,« udgivelsen af et blad til freelancerne og et blad målrettet kommunikationsgruppen.

Han så helst, at kontingentet blev sat ned. Men det anser han ikke for realistisk. Han forslår i stedet to ting: Pensionister skal nøjes med at betale 1/12 af kontingent – og den maksimale indtægt for at få halveret kontingentet skal forhøjes med 2.000 kroner om måneden.

Formand i DJ Mogens Blicher Bjerregård mener på ingen måde, han brænder medlemmernes penge af – tværtimod.

»Udgifterne til administration falder, mens udgifterne til medlemsrettede aktiviteter stiger. Vi investerer i medlemmerne og i fremtiden. Det er indlysende, at fagbladet også skal være online, og de to magasiner for freelancere og kommunikationsfolk dækker to meget vigtige områder,« siger formanden, der også fremhæver, at kontingentet har holdt sig stabilt i fire år – og lover i samme åndedrag, at det ikke stiger 'de kommende år'. /

Læs mere om delegeretmødet 2007:
Solidaritet eller forsikring
Mellemledere og chefer i DJ
Gratis for de ledige
DJ klog
Præsentation af HB-kandidater

 

0 Kommentarer