Penge til gode

 

 

DAGENs konkurs betød, at der ikke var penge til løn til de ansatte. Efter Dansk Journalistforbunds mening skal 55 journalister og fotografer have penge fra Lønmodtagernes Garantifond.

Lønmodtagernes Garantifond, LG, vurderer hver enkelt og har foreløbig nået at udbetale løn til 32 tidligere DAGEN-journalister

De resterende 23 er stadig under behandling. LG regner med at være færdig om cirka en måned.

Det går nemt nok, når det drejer sig om en person, der har været ansat i en funktionærstilling. I sådan et tilfælde er man berettiget til løn fra LG i opsigelsesperioden, også selv om man siden konkursen skulle have fået nyt arbejde.

De fleste redaktionschefer, men ikke alle, var ansat i en funktionærstilling.

Mange journalister og fotografer var ifølge LG ikke ansat som funktionærer. De vil kun få deres tab dækket. Det betyder, at hvis de straks efter fyringen fik anden indtægt – enten blev fastansatte eller begyndte som freelancere – så vil LG kun dække en eventuel difference mellem den indtægt, de burde have fået fra DAGEN og deres nye indtægt.

Journalistforbundet hjælper i øjeblikket journalisterne med at overbevise LG om, at de var ansat på DAGEN som funktionærer.

0 Kommentarer