Penélope Cruz taber ankesag mod Ekstra Bladet

Det blev til endnu et nederlag til den verdenskendte skuespillerinde Penélope Cruz i sagen mod Ekstra Bladet i dag. Landsretten var enig med byretten i, at Ekstra Bladet havde ret til at bringe topløse billeder af hende (Opdateret kl. 14.49)

Det blev til endnu et nederlag til skuespillerinden Penélope Cruz og hendes mand Javier Bardem i en sag mod Ekstra Bladet i dag.

Skuespillerinden havde anklaget Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen personligt for at have vist topløse billeder af hende i netartiklen ”Se Penélope Cruz bade topløs”, som avisen bragte i 2013. Skuespillerinden ønskede erstatning, fordi paparazzibillederne var krænkende. Artiklen indeholdt også billeder af parrets søn, som badede med bar numse ved stranden. 

Men Østre Landsret var i dag enig med byrettens dom og besluttede, at der ikke var noget krænkende i, at Ekstra Bladet bragte billederne.

»Jeg synes ikke det er så overraskende, at sagen bliver stadfæstet. Dommen var lige efter bogen, hvis man kan sige det sådan. Artiklen blev ikke bragt i den trykte avis, men på Ekstra Bladets hjemmeside, og da Poul Madsen ikke vidste noget om det, kan han heller ikke være ansvarlig,« siger advokat Carlo Siebert, som repræsenterede Poul Madsen i sagen. 

Carlo Siebert forklarer, at erstatningskravet fra Penélope Cruz samlet lå på 175.000 kroner – 25.000 kroner til både hende selv, hendes mand og deres søn og yderligere 100.000 kroner for at Ekstra Bladet anvendte skuespillerindens navn i markedføring af avisen.

Den vurdering gik hverken byretten og i dag landsretten slet ikke ind i, fordi Poul Madsen i henhold til Medieansvarloven ikke kunne gøres ansvarlig for artiklen. Carlo Siebert mener dog heller ikke, at der havde været forskel på sagens udfald, hvis Poul Madsen havde kendt til artiklen før offentliggørelse. 

»Det havde stadig været vores påstand, at det ikke havde været krænkende, for vi har fundet en række billeder på nettet, hvor Penélope Cruz er topløs i andre situationer. Så man kan diskutere helt generelt om det i sig selv er krænkende, at man viser et billede af hende topløs, når hun er ude at bade. Men det er hverken landsretten eller byretten gået ind i,« fortæller Carlo Siebert.

Ekstra Bladet valgte at fjerne artiklen og billederne fra nettet ti dage efter offentliggørelsen, så de ikke længere er at finde på eb.dk. 

Penélope Cruz og hendes mand er blevet pålagt at betale sagsomkostningerne på 25.000 kroner. Familiens danske advokat Kim Meurs-Gerken, som repræsenterede parret i anke-sagen, har ikke mange kommentarer til dagens afgørelse.

»Jeg har ikke så meget andet at sige, end at byretten og landsretten har valgt at se på sagen fra en vinkel, som tilgodeser Ekstra Bladet og Poul Madsen. Det er selvfølgelig anderledes end den tilgang, vores klienter har til tingene. De føler sig forurettede i den her sammenhæng – ellers havde de ikke kørt sagen,« siger Kim Meurs-Gerken.

Kim Meurs-Gerken har endnu ikke haft mulighed for at vende sagens udfald med sine klienter. Han vurderer dog, at det er usandsynligt, at der er yderligere mulighed for at anke sagen.

»Jeg kan ikke forestille mig, at det er muligt at få tredje instans bevilling i den her dag. Specielt ikke, når det var en enig landsret, der kom med dagens afgørelse,« siger Kim Meurs-Gerken.

Opdateret kl. 12.11 med yderligere information om sagen og kommentar fra Carlo Siebert. 

Opdateret kl. 14.49 med kommentar fra Penélope Cruz' advokat Kim Meurs-Gerken.

0 Kommentarer