Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:31 19.06.2023 Ritzau

Partiledere indkaldt til møde om sms-sag

Partiledere indkaldt til møde om sms-sag

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) indkalder partilederne til møde om sms-sag.

Det skriver B.T., som har set en invitation fra Venstre-profilen til partilederne.

Mødet finder sted i dag, mandag, klokken 20 i Forsvarsministeriet, skriver B.T.

Sagen omhandler sms-beskeder fra statsminister Mette Frederiksen (S) og fire andre personer tæt på Minksagen om aflivningen af mink i 2020 under coronakrisen.

Troels Lund Poulsen skriver, at han vil give en status om sagen, som presser Venstre.

For før folketingsvalget sidste år, som førte til, at Venstre nu sidder i regering med Socialdemokratiet, ville Venstre have vendt enhver sten i sagen. Nu er tonen en lidt anden. Men nu har den fungerende forsvarsminister altså nyt i sagen.

”Jeg vil i samme forbindelse orientere om en opsætningsfejl, som Center for Cybersikkerhed er blevet opmærksom på i forbindelse med afdækningen af sagen. Det skal understreges, at opsætningsfejlen ikke har haft betydning for muligheden for at tilgå indholdet af iMessages i den aktuelle sag,” skriver Troels Lund Poulsen blandt andet til partilederne.

Forsvarsministeriet og Justitsministeriet meddelte dengang, at det ikke var muligt at finde sms’erne frem. Blandt andet var der på telefonerne slået en funktion til, så beskeder slettes efter en kortere periode.

Men Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) blev ikke anmodet om at undersøge, om den kunne finde beskederne i data fra tjenestens overvågning af det statslige wi-fi-netværk. Det skrev B.T. om i sidste uge.

SENESTE NYT

Flere nyheder