Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:42 24.02.2023 Ritzau

Partier bandlyser TikTok efter ny melding

Partier bandlyser TikTok efter ny melding

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Som følge af en anbefaling fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) torsdag har De Radikale bedt folketingsmedlemmer og partisansatte om at stoppe med at bruge det sociale medie TikTok.

Det siger politisk leder Martin Lidegaard til DR. Han vil tage diskussionen om et forbud op i Folketinget.

”I samarbejdets ånd på Christiansborg vil den bedste løsning være, at der nu træffes en fælles beslutning i Folketinget og mellem alle parter om at stoppe brugen af TikTok. Vi vil rejse sagen i relevante fora i Folketinget,” siger Martin Lidegaard til DR.

Også Danmarksdemokraterne har reageret på anbefalingen fra CFCS og meddelt ansatte og folketingsmedlemmer, at de ikke må bruge appen.

Det oplyser partiet til Ritzau. Danmarksdemokraterne meddeler samtidig, at ingen folketingsmedlemmer brugte appen i forvejen.

Lars Boje Mathiesen, formand for Nye Borgerlige, siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at ”I Nye Borgerlige tager vi det alvorligt, når Center for Cybersikkerhed kommer med sådan en udmelding”.

”Vi mener, at det skal drøftes partierne imellem. Vi vil gerne lægge op til, at Folketingets partier tager et ansvar og finder en fælles løsning.”

Dansk Folkeparti har allerede bandlyst TikTok.

CFCS oplyste torsdag til Ritzau, at centeret fraråder ansatte i staten at have TikTok installeret på tjenstlige enheder, herunder mobiltelefoner. Centeret samarbejder med blandt andet statslige myndigheder om ”sikkerhed i statens it-løsninger”.

Det gælder også tjenestemobiltelefoner til blandt andre ministre og embedsmænd, som kan have ”behov for et højt sikkerhedsniveau”.

SENESTE NYT

Flere nyheder