Parti vil forbyde “side 9-pigen”

Det engelske parti Liberal Democrats vil forbyde det engelske svar på side 9-pigen. Efter hackerskandalen er det endelig muligt at sætte restriktioner på tabloidaviserne, mener politiker.

Det engelske parti Liberal Democrats vil forbyde det engelske svar på side 9-pigen. Efter hackerskandalen er det endelig muligt at sætte restriktioner på tabloidaviserne, mener politiker.

Bare bryster i tabloidaviserne kan snart blive fortid i England. Et forslag om at sætte restriktioner på aviser og magasiner blev i forgårs vedtaget på en konference for det engelske regeringsparti Liberal Democrats, skriver PressGazette

Et tidligere parlamentsmedlem Ed Harris indtog talerstolen med billeder af The Suns topløse Page 3-pige og argumenterede for at aviser og magasiner skal have samme restriktioner som TV i dagtimerne.

»Specielt tabloidaviser, der kalder dem selv familieaviser, burde ikke kunne portrætere kvinder på en seksuel facon, som tv-kanaler ikke ville kunne gøre i sæbeoperaer og børnefjernsyn før skellet (til voksen tv-fladen red.),« sagde Ed Harris til forsamlingen, ifølge PressGazette

»Det er ok at sådanne billeder er tilgængelige for voksne, hvis de vil have adgang til dem, men de skal række op efter dem på en hylde der er placeret højere end, hvad unge mennesker normalt får øje på,« sagde han.

Forslaget blev vedtaget af kongressen under et punkt om at arbejde imod vold mod kvinder, og der er ifølge forslagsstilleren gode muligheder for at få det gennemført nu. Skandalen om at News of The World ulovligt har hacket sig ind på telefonsvarere åbner en mulighed for at gå imod tabloidaviserne.

»Hver gang dette bliver rejst I parlamentet eller andre steder, vender tabloidaviserne sig imod dem, der argumenterer for at kvinder skal fremstilles mere respektfuldt og mindre som genstande,« sagde Ed Harris.
Efter de mange historier om hackerskandalen, er der åbnet op for skrappere medielovgivning, påpeger han:

»Nu har vi chancen for at sikre os at kvinder ikke bliver fremstillet som rene genstande.«

0 Kommentarer