Pårørende føler sig krænket af Ekstra Bladet

Pårørende til en beboer på Skarridsøhjemmet føler sig krænket, efter at Ekstra Bladet gik undercover på institutionen og smækkede beboeren på forsiden.

Pårørende til en beboer på Skarridsøhjemmet føler sig krænket, efter at Ekstra Bladet gik undercover på institutionen og smækkede beboeren på forsiden.

Harry Christensens søster endte i sidste uge på forsiden af Ekstra Bladet. Søsteren bor på handicapinstitutionen Skarridsøhjemmet i Jyderup, hvor Ekstra Bladet efter flere tip havde sendt en reporter undercover.

Avisen kunne i den efterfølgende serie berette om, hvad flere eksperter kaldte strafbart omsorgssvigt, men den udlægning kan Harry Christensen slet ikke genkende. Og han føler sig krænket, da han ikke har givet sit samtykke til, at det slørede billede af søsteren skulle ende på forsiden.

Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Journalisten fra Ekstra Bladet, der havde erfaring med at arbejde med handicappede, brugte næsten tre uger på at være undercover på institutionen. Det endte med en række artikler, hvor avisen afslørede, at flere af beboerne blev overladt til sig selv, mens personalet holdt timelange kaffe- og rygepauser. Harry Christensen og hans hustru blev kontaktet af Ekstra Bladet inden offentliggørelsen af artiklerne, men de ønskede ikke at medvirke. Alligevel endte søsteren på forsiden.

»Det må da være et brud på tavshedspligten, når han (journalisten, red.) videregiver oplysninger om min søster,« siger Harry Christensen til Venstrebladet.

Ifølge Holbæk Amts Venstreblad har Holbæk Kommune politianmeldt journalisten og Ekstra Bladets nyhedschef. Men det kender de ikke noget til på Ekstra Bladet, der ikke ønsker at kommentere historien over for Venstrebladet.

0 Kommentarer