Paragrafrytterne Simon og Søren

Samarbejde. Danmarks Radio har samarbejdet med den yderste venstrefløj i forbindelse med dokumentarfilmen »Den hemmelige krig.« Det afslørede Nyhedsavisen den 29. januar 2007.Folkene bag dokumentarfilmen har nemlig bedt Enhedslistens Frank Aaen om at stille en række spørgsmål i Folketinget, fordi Forsvaret og Forsvarsministeriet nægtede journalisterne adgang til oplysningerne.

Samarbejde. Danmarks Radio har samarbejdet med den yderste venstrefløj i forbindelse med dokumentarfilmen »Den hemmelige krig.« Det afslørede Nyhedsavisen den 29. januar 2007.

Folkene bag dokumentarfilmen har nemlig bedt Enhedslistens Frank Aaen om at stille en række spørgsmål i Folketinget, fordi Forsvaret og Forsvarsministeriet nægtede journalisterne adgang til oplysningerne.

Den slags samarbejde tager Nyhedsavisens journalistiske chefredaktør Simon Andersen afstand fra – især når det gælder partiet Enhedslisten.

»Jeg ved – selv om jeg aldrig har gjort det – at det ikke er ualmindeligt, at journalister bruger folketingspolitikere til at stille spørgsmål,« skrev Simon Andersen dagen efter på sin blog.

Simon Andersen har tidligere arbejdet i gravergruppen på Jyllands-Posten. Dengang var han imidlertid ikke tilbageholdende med at bruge politikere – og slet ikke Enhedslisten – til at få sager rejst politisk, fortæller Enhedslistens Søren Søndergaard. Han husker en række eksempler, blandt andet sagen om Københavns Politis Station 1.

»Da jeg sad i Folketinget, bad Simon mig flere gange om at stille en række spørgsmål til ministeren. Vi var helt nede i detaljen, og han var meget ivrig, efter at det var nogle bestemte spørgsmål, jeg stillede,« siger han.

Dengang havde Søren Søndergaard ikke indtryk af, at det var en metode, Simon Andersen tog afstand fra.

På Nyhedsavisen siger Simon Andersen: »Det passer simpelthen ikke. Jeg har ganske vist plejet megen omgang med Søren Søndergaard. Jyllands-Postens redaktion lå jo lige ved siden af Enhedslistens sekretariat. Men Søren må huske forkert, hvis han tror, at han har stillet spørgsmål på vegne af mig. Det har han ikke to the best of my recollection.«

 

0 Kommentarer