Podcast

Pape kan tabe valget, hvis han ikke svarer på spørgsmål om privatlivet

Det var rigtigt af Søren Pape at stille op til interview, men han leverer ikke varen, lyder det fra eksperterne i ’Budskab’

Der er for mange ubesvarede spørgsmål om Søren Papes privatliv, og det kan komme til at koste ham dyrt politisk.

”Han kan tabe valget, hvis han bliver på den platform, han er på nu,” siger Mads Byder, stifter af Help PR, om Søren Papes krisehåndtering, i podcasten ’Budskab’.


Han mener, at Søren Pape bør tage sig selv i ed og stille op til interview både med indrømmelser og svar på spørgsmål om privatlivet.

”Jeg tror simpelthen, at det ville sluge stemmer på den måde. For vi danskere kan jo godt lide at se en, der er ærlig og transparent. Det havde været meget bedre end det her politikersnak, som gør det modsatte – skræmmer stemmerne væk,” siger Mads Byder.

Emil Nielsen, pressechef i Danmarks Naturfredningsforening, er enig. Han mener grundlæggende, at det kan være rimeligt at stille krav om en vis grænse mellem offentligt og privat liv, men at diskussionerne om Papes privatliv og de ubesvarede spørgsmål gør sondringen underordnet.

”Særligt når du er statsministerkandidat og aspirerer til den højeste post i det her land, så kan du ikke leve med, at der er plads til spekulation og mytedannelser og alt muligt andet, som holder fokus væk fra det, Søren Pape gerne vil snakke om, som er politik,” siger Emil Nielsen.

Siden Søren Pape meldte sig som statsministerkandidat 15. august, har de kritiske historier om ham stået i kø.

I august afslørede Ekstra Bladet, at Søren Papes ægtefælle Josue Medina Vasquez – i modsætning til hvad Pape tidligere har sagt – ikke er nevø til den tidligere præsident for Den Dominikanske Republik.

Senere kunne Jyllands-Posten fortælle, at Søren Pape holdt uofficielle ministermøder med den dominikanske præsident, udenrigsminister og justitsminister, da han var justitsminister i 2018, uden at orientere Udenrigsministeriet.

Og i starten af september kunne Ekstra Bladet skrive, at Josue Medina Vasquez ikke er jøde, men i stedet troende kristen – også i modsætning til tidligere udmeldinger fra Søren Pape.

Tilsammen har historierne kastet Søren Pape ud i en heftig mediestorm, og denne uge lå De Konservative til 11,6 procent stemmer i en Voxmeter-måling. Det er lavere end Venstres 14,1 procent.

Strategien duer ikke

Siden historierne kom ud, har Søren Pape stillet op til interview flere steder, herunder landsmødet, men har flere gange afvist at svare på spørgsmål i forbindelse med sagerne om hans eksmand.

Denne uge var Søren Pape i ’Mandat’ på Radio 4, hvor han bl.a. fortalte om, hvordan de uofficielle ministermøder i Caribien var kommet i stand.

”Altså, havde det ikke været for min ægtefælle, som havde arrangeret møderne, så var det nok også kommet anderledes i stand. Han kender rigtig mange i hele det system. Han siger: ’I skal da møde de her mennesker, når I nu alligevel er der’. Det meldte han så ind, og så kom møderne i stand,” lød det fra partilederen i interviewet.

Men da journalisten forsøgte at spørge ind til de andre forhold – om hans eksmands familiære forhold og religion, afviste De Konservatives partiformand at svare.

”Det vil jeg ikke diskutere i et radioprogram. Jeg synes, det er helt urimeligt, at man skal tale om sine private forhold på den måde,” svarede Søren Pape i ’Mandat’ på et spørgsmål, om han havde været for naiv i sin relation med sin mand.

Og den strategi duer ikke, mener eksperterne.

”Han har ikke fået lukket nogen døre. Alle dørene står lidt på klem, og det betyder, at hver eneste gang, der kommer en lille ny nuance af den her historie, så kører vi hele sagskomplekset igen,” siger Emil Nielsen.

Konservative har ikke ønsket at kommentere sin kommunikation.

 

0 Kommentarer