PANIKKEN PÅ VÅGEBLUS

Mellem 5 og 10 journaliststudrende står uden praktikplads, når de nye praktikanter møder op på praktikstederne den 1. august. Til gengæld kommer flere i 6 eller 12 måneders praktik.
Mellem 5 og 10 journaliststudrende står uden praktikplads, når de nye praktikanter møder op på praktikstederne den 1. august. Til gengæld kommer flere i 6 eller 12 måneders praktik.

 

Missionen er næsten ved at lykkes. Efter et halvt år med bekymrede miner på de tre journalistuddannelser, hvor desperate elevorganisationer en overgang frygtede, at over 50 journaliststuderende kunne blive sorteper i praktikræset, så ser det nu ud til, at “kun” mellem 5 og 10 elever skal have en streg i panden.
“Vi er meget glade for, at antallet af studerende, der vil stå uden praktikplads, er kommet så langt ned,” siger praktikkoordinatoren for de tre journalistuddannelser, Jens Nørlem, der håber, at antallet kommer helt i bund.
I øjeblikket står i alt 17 studerende uden praktikplads. 13 er fra Danmarks Journalisthøjskole (DJH), tre er fra RUC, mens en enkelt er fra uddannelsen i Odense. I løbet af juni vil de i en løbende 3. praktik-runde kæmpe om fire stillinger, på blandt andet TV 2/Nord og MaskinBladet, mens praktikudvalget samtidig diskuterer godkendelse af yderligere cirka 10 nye praktiksteder, der kan slås op løbende.

Manglende tilfredshed
Ifølge Jens Nørlem bliver der, med de nye godkendelser, samlet set flere praktikpladser af 6 og 12 måneders varighed. Det bekymrer Kredsen af Journaliststuderende (KaJ).
“Vi er opmærksomme på, hvilke praktikpladser, der bliver godkendt, og der er ingen tvivl om, at en 6 måneders praktikplads ikke er nær så optimal som en 18 måneders,” siger Søren Lippert og tilføjer, at KaJs repræsentant i praktikudvalget fortæller, at det nu begynder at knibe med praktikstillinger af en ordentlig kvalitet.
I Odense er formanden for Kredsen af Journaliststuderende/Odense (KaJO) også bekymret for kvaliteten af de nye praktikpladser.
“Vi håber, at de nye praktiksteder har den rigtige kvalitet. Det er en nødvendig bekymring at have, når så mange nye praktikpladser godkendes på så kort tid,” siger formanden for KaJO, Tanja Parker Astrup, der dog samtidig glæder sig over de nye positive tal.
“Nu kan man jo pludselig være glad, selv om 5 eller 10 studerende alligevel kommer til at stå uden praktikplads,” siger Tanja Parker Astrup.
Reaktionen fra KaJ er skarpere:
“Vi er stadig ikke tilfredse. Og vi skal stadig passe på, at vi ikke godkender praktikpladser, der ikke bør godkendes, bare fordi vi er presset,” siger Søren Lippert fra KaJ, der stadig mener, at en løsning på problemet skal findes i antallet af studerende på journalistuddannelserne.

NYE PRAKTIKSTEDER

l Danfoss
l MaskinBladet
l Dansk Metal
l HK Delta
l Sygeplejersken
l Dansk Handelsblad
l TvDanmark Århus
l Aars Avis
l Notat
l Magisterbladet
l Tipsbladet
l Billed Bladet
l Bloomberg
l Landsforeningen Bedre Hørelse
l TV 2/Danmarks _ Informationsafdeling
l Computer Reseller News
l Computerworld Online
l Opasia.dk
l Ugebrevet Mandag
Morgen
l Net-produktion A/S

0 Kommentarer