Panikdag: Ikke alle var bange for provinsen

Klokken halv ti i formiddags stod de kommende journalistpraktikanter klar med telefonen til Store Match Dag, velvidende at der manglede 50 praktikpladser. Journalisten.dk fangede tre af dem.

Klokken halv ti i formiddags stod de kommende journalistpraktikanter klar med telefonen til Store Match Dag, velvidende at der manglede 50 praktikpladser. Journalisten.dk fangede tre af dem.

50 praktikpladser for lidt, og alligevel 16 praktiksteder uden en eneste ansøgning – heriblandt især dagblade fra det såkaldte udkantsdanmark. Journaliststuderende på DMJX Andreas Bjerre var en af dem, som havde vovet sig uden for Århus og København.

Han blev ringet op præcis klokken 9.30 og stod med en kontrakt til i hånden til Nordjyske 10 minutter senere.
»Jeg var ret spændt, men ikke i panik, for vi vidste, at nogle steder slet ikke havde fået ansøgere. Jeg ville være ret åben over for de steder. For mig betyder geografien ikke noget, jeg har kun valgt ud fra stedets kvalitet,« siger han til Journalisten.dk.

Herning Folkeblad havde kun fået én ansøgning til tre praktikpladser i denne runde og JydskeVestkysten tre ansøgninger til fem stillinger.

»Mange studerende er bange for at komme til et sted uden byliv eller ende ensomme på landet,« siger Andreas Bjerre.

Daniel Skjoldbog Isaksen har heller ikke noget ønske om at skrive København på sygesikringskortet.

»Jeg er meget geografisk bevidst, men omvendt i forhold til mange andre – jeg ville blive i Jylland,« siger han.
Daniel Skjoldborg kom fra 12 måneders praktik på Horsens Folkeblad og kunne klokken 10.15 skrive under på en kontrakt med LEGO.
Han blev ringet op klokken 9.30 af DGI, men ville allerhelst på LEGO og sagde, at han først kunne komme til samtale hos DGI om 20 minutter. LEGO ringede imidlertid ikke med det samme.

»Det løb mig mildest talt koldt ned ad ryggen. DGI ringede og sagde, at de havde givet stillingen til en anden, og jeg troede, at det hele ramlede.« LEGO ringede dog.

Daniel Skodborg Isaksen og Andreas Bjerre sad begge i kantinen, da Journalisten.dk fangede dem på telefon. Her var stemningen gennemsyret af lettelse, men de fortæller begge om »panik og angste ansigter ude på gangen«.

Ifølge Daniel Skodborg Isaksen kunne de studerende godt mærke, at praktikstederne havde det gode stik på hånden i år.

»Det virker ikke til, at der er ret mange, som ansatte praktikanter med det samme. De tog flere til samtale og brugte tid på ansøgningerne.«

Studerende Lotte Ørum Rystedt undgik helt panik. Hun havde i forvejen fået en praktikplads i udlandet på magasinet Solkysten i Spanien.

»Jeg har boet der før og er meget interesseret i spansk kultur og sprog. Men det er da klart, jeg har også har tænkt på, at det kan give mig en force og en anden profil i næste runde af praktikken,« siger hun.

Se web-tv fra praktik på i provinsen her.

Læs journalisternes egen Panikavis  og deres liveblog her.