Panikdag: Godt 30 står uden praktikplads

Omkring 28 studerende fra SDU og DMJX samt en håndfuld fra RUC og TVM står uden praktiksted efter panikdagen. »Mange har været i stand til at sadle om,« roser praktikkoordinator Pia Færing de studerende (Opdateret d. 23./4. kl. 11.05)

Også i år bød panikdagen på både tårer og skuffede forventninger, da journaliststuderende fra landets tre journalistuddannelser samt uddannelsen TV- & Medietilrettelæggelse søgte praktik.

Alligevel er Pia Færing, praktikkoordinator på DMJX, positivt overrasket over dagens forløb.

230 praktikpladser er blevet besat, og kun seks praktiksteder har indtil videre søgt forgæves efter efterårets praktikanter.

»Vi kan regne ud på baggrund af ansøgningsmønstret, at mange studerende har været i stand til at sadle om. Det har jeg efterlyst i mange år, for de kan jo ikke alle sammen stå på den samme scene,« siger Pia Færing.

Navigation i kaos

For eksempel, anfører hun, søgte 63 studerende Berlingskes otte praktikpladser. Det må betyde, at de 55, der ikke kom ind på dagbladets prestige-pladser, har fundet andre veje ud i praktik.

»De studerende har gjort det samme, som de gør hvert år: De søger de store, prestigefyldte steder. Men når den drøm jo ikke kan opfyldes for alle, skal de i år have ros for, at de forstod at navigere i kaos,« siger praktikkoordinatoren.

Først senere onsdag står det klart, hvilke praktiksteder de afviste praktikanter søgte mod i stedet.

Blandt de praktiksteder, der endnu ikke har fået deres stillinger besat, spiller både »geografi« og »sexappeal« en rolle, forklarer Pia Færing.

Der er fortsat ledige pladser på Her & Nu, JSL Media, Horsens Folkeblad/Vejle Amts Folkeblad og Søfart – Danmark Maritime Fagmedie.

Opdateret d. 23./4. 2015 kl. 11.05 – SOS Børnebyerne er fjernet fra listen over steder med ledige praktikpladser, da de fik pladsen besat, netop som artiklen blev publiceret

1 Kommentar

Mathias Bay Lynggaard
22. APRIL 2015
Danske Mediestuderende laver
Danske Mediestuderende laver en oversigt over de praktikanter, der ikke har fået en plads endnu, så arbejdsgiverne lettere kan danne sig et overblik de ledige praktikanter og deres journalistiske profil og ønsker.
Man kan skrive sig på listen her: http://djstud.dk/danskemediestuderende/Praktiksogning---forar-2015/Skriv-dig-pa-listen/