Panik forude: Der mangler 70 praktikpladser

Der ser lige nu ud til at mangle 70 praktikpladser til panikdagen i starten af november. »Ubalancen er den samme som sidst, men der er et efterslæb. Det betyder, at flere kommer til at mangle,« siger praktikkoordinator Pia Færing

Der kommer endnu engang til at være hård kamp om pladserne til Store Matchdag – bedre kendt som panikdagen. Lige nu er der opslået 210 stillinger til 280 studerende.

Det ser altså ud til, at 70 studerende kommer til at stå uden praktikplads, når panikdagen d. 5. november er overstået. Det rekordhøje tal skyldes, at der til sidste panikdag var 50 personer, som ikke fik en plads.

Flere af dem prøver nu igen, og de skal lægges til de 50 pladser, som den næste årgang mangler.

»Ubalancen er den samme som sidst, men der er et efterslæb. Det betyder, at flere kommer til at mangle, men det er positivt, at dem, som ikke fik en plads sidst, ikke giver op. Så vidt jeg ved, har vi ikke tabt nogle af dem, som ikke fik en plads,« siger praktikkoordinator Pia Færing.

Arbejdsgruppe skal kigge på lønnen

Der er nedsat en gruppe fra studierne, medierne og DJ, som skal prøve at finde løsninger på de manglende praktikpladser.

Journalistisk direktør i Danske Medier Christian Kierkegaard fortæller, at man har sendt et brev rundt til mediearbejdspladserne og opfordret til at finde en ekstra plads. Man opfordrer også til, at praktikanterne ikke bliver længere end normeret tid på praktikstederne, og endeligt vil man kigge på lønnen:

»Gruppen har bedt DJ og Danske Mediers Arbejdsgiverforening om at sætte sig sammen og kigge på lønforholdene. Jeg ved endnu ikke, om de har haft tid til at mødes,« fortæller Christian Kierkegaard.

Ikke fat i de små medier og virksomheder

Pia Færing tror ikke, der kan findes mange pladser på de allerede etablerede medier.

»Der er ikke mange gratister, som ikke hjælper til. Mit indtryk er, at vi nogenlunde har fat i det eksisterende marked,« siger hun. 

»Men vi har ikke fat i de små medier og virksomheder. Sådan nogle som Zetland eksempelvis. Jeg har spurgt dem, men de tjener simpelthen ikke penge nok, og det er tilfældet med mange af de små virksomheder,« siger Pia Færing

1 Kommentar

Jon Kirketerp Jørgensen
16. OKTOBER 2014
Det er interessant, at en
Det er interessant, at en gruppe med personer fra studierne, medierne og DJ blandt andet vil kigge på lønnen. Jeg gætter på, at en højere løn ikke er på bordet. Så hvorfor ikke bare sige det?

Og hvad med at inddrage hovedpersonerne, altså de studerende i den snak? Det er trods alt vores løn, der står for skud

Jon Kirketerp Jørgensen, journaliststuderende DMJX og praktikant