Panik-fælden klappede for Bastard Film

Bastard Film snød på panikdagen. Direktør undskylder og kalder det en svipser, men Bastard har gennem mange år haft dårligt ry blandt studerende for at snyde.

Bastard Film snød på panikdagen. Direktør undskylder og kalder det en svipser, men Bastard har gennem mange år haft dårligt ry blandt studerende for at snyde.

Aftenen før panikdagen sidste uge blev en DJH-studerende ringet op af Bastard Film og inviteret til samtale. Et klart brud på reglerne, der siger, at praktikstederne først må kontakte ansøgerne, når ansøgningerne er udleveret. Det erkender direktør i Bastard Film Søren Steen Jespersen.

»Det er rigtigt, at vi ringede. Men det var simpelthen en fejl. Vi havde to nye folk til at ansætte, og de havde ikke fået helt styr på reglerne. De troede, at man gerne måtte ringe. Men vi har naturligvis talt om efterfølgende, at den slags ikke må ske,« siger Søren Steen Jespersen.

Han er klar til at acceptere en sanktion fra praktikudvalget, men han håber alligevel, at man kan undgå den karantæne på seks måneder, som reglerne ellers lægger op til.

»Hvis det ikke kan være anderledes, må vi æde den. Men det er da lidt dumt – hvem har gavn af, at der forsvinder en praktikplads i næste runde?«

Denne undskyldning fra Søren Steen Jespersen kunne i de fleste tilfælde have reddet praktikstedet fra karantæne og landet sagen i stilhed. Men når det gælder Bastard Film, er praktikkoordinator Pia Fæhring ikke sikker. Selskabet har nemlig et notorisk ry blandt de studerende for at snyde i forbindelse med praktikansættelser.

»Det er et rygte, der går blandt de studerende, og det blev diskuteret så sent som ved praktikudvalgets møde i februar. Vi har aldrig før taget dem i at snyde, men der har været to gange, hvor vi har været nødt til at tage fat i dem. Første gang havde jeg selv en snak med Søren Steen Jespersen, og anden gang gav vi dem og Skandinavisk Film en officiel advarsel,« fortæller Pia Fæhring.

KaJ's repræsentant i praktikudvalget Christina Rasmussen bekræfter, at der kører rygter om Bastard Film.

»Jeg ved, at de for eksempel har krævet, at man kommer til deres åbent hus-arrangement, hvis man vil gøre sig håb om at blive ansat. Jeg kender ikke personligt til decideret snyd, men jeg kender udmærket rygterne, og det tror jeg alle studerende gør,« fortæller hun.

Hun mener, praktikudvalget skal gå ind og sanktionere, når Bastard Film så åbenlyst har brudt reglerne.

Rygterne om, at Bastard Film jævnligt snyder, kan Søren Steen Jespersen slet ikke forstå.

»Jeg har også hørt det, og jeg aner ikke, hvor det kommer fra. Jeg har selv været med til at ansætte flere gange, og det er kørt lige efter bogen. Det er rigtigt, at vi har lagt stor vægt på, at man er til vores åbent hus-arrangement, men det er da sket, at vi har ansat folk, der ikke var med,« siger han.

Sagen skal behandles ved praktikudvalgets møde den 26. november.

1 Kommentar

Johs Jensen
27. NOVEMBER 2009
Re: Panik-fælden klappede for Bastard Film
Det er sguda helt middelalderligt, som den branche er skruet sammen. Set udefra. Skilt ikke med det.