Paludan i mail til journalist: ”Du skal få den opmærksomhed, som du beder om”

Web-artikel om Rasmus Paludan-demonstration udløste en mail fra partilederen, hvor han skriver, han vil brænde Koranen af ved en demonstration i redaktørens navn. Rasmus Paludan afviser at have været truende

Mandag morgen denne uge sad Elo Christoffersen, webjournalist og redaktør på det lille netmedie Kolding Netavis og skrev nogle artikler, da en mail fra partileder Rasmus Paludan tikkede ind.

”Da du godt kan lide at lyve om Stram Kurs, så tænker jeg, at du skal få den opmærksomhed, som du beder om. Vi holder snart en demonstration i Kolding, hvor vi annoncerer, som sandt er, at du (med din adfærd) har bedt os om at brænde en koran. Den besked sender vi ud på engelsk,” lød det i mailen.

Dagen før havde Elo Christoffersen skrevet en artikel på Kolding Netavis om en Rasmus Paludan-demonstration med få fremmødte. Elo Christoffersen havde skrevet, at ’kun tre fotografer og derudover nogle børn’ var mødt op.

Mailen fra Rasmus Paludan rystede redaktøren.

”Det står lidt stille. Jeg ved ikke lige, hvad fanden jeg skal tænke, om det er en trussel, eller hvad det går ud på,” fortæller Elo Christoffersen.

Han arbejder til daglig som lagerassistent og udgiver Kolding Netavis i sin fritid. Det meste af mandagen gik han på arbejde og spekulerede på, om han skulle være bange over mailen.

”At skrive, at han vil brænde koranen af i mit navn, det er noget grænseoverskridende,” siger Elo Christoffersen.

Beskrive, hvad der foregår

Han mener, at han med sin netartikel alene har beskrevet rent faktuelle omstændigheder ved en demonstration arrangeret og annonceret af Rasmus Paludan, og at partilederens reaktion derfor er urimelig.

”Mailen rammer både på det personlige plan, men også den frie presse. Det nytter ikke, at den frie presse kan trues til at lade være med at skrive om noget rent faktuelt. Vi skal kunne beskrive, hvad der foregår i virkeligheden uden at blive sablet ned,” siger Elo Christoffersen.

Afviser at have truet

Partileder Rasmus Paludan har alene ønsket at kommentere sagen per mail.

Her skriver han, at det ’begrænsede fremmøde’ ved hans demonstration alene skyldtes, at demonstrationen kun var annonceret fra hans egen facebookvæg, få timer før demonstrationen fandt sted. Og at den blev holdt ved Kolding Sygehus i stedet for ved boligområdet Skovparken, hvor den var annonceret.

Frem for alt afviser han at have truet.

”Ingen fra Stram Kurs har truet Elo Christoffersen. Det er min opfattelse, at han med sin adfærd har vist, at han ønsker, at vi brænder koranen. Dette skyldes, at vi altid kommer tilbage og laver en ny demonstration, hvis vi bliver behandlet dårligt af presse, politi eller andre til en demonstration,” skriver Rasmus Paludan.

Han afviser også, at han med sin mail er med til at true den frie presses råderum til at dække begivenheder og beskrive virkeligheden.

”Det afviser jeg fuldstændigt. Min kritik mod Elo Christoffersen går jo netop på, at han IKKE beskrev, hvad der var foregået,” lyder det fra Rasmus Paludan.

0 Kommentarer

Læs også

Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting” 1

Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting”

04. JUNI 2020
Pressefotograf efter bødestraf fra Højesteret i principiel sag: ”Jeg er skuffet og forbavset”

Pressefotograf efter dom i principiel sag: ”Jeg er skuffet og forbavset”

01. OKTOBER 2020