Palle Weis: Rønn skyder spurve med kanoner

Informations chefredaktør, Palle Weis, har ikke megen forståelse for den kritik, Birthe Rønn Hornbech retter mod Information i seneste nummer af Journalisten. Ministerposten har gjort hende mere følsom, mener han.

Informations chefredaktør, Palle Weis, har ikke megen forståelse for den kritik, Birthe Rønn Hornbech retter mod Information i seneste nummer af Journalisten. Ministerposten har gjort hende mere følsom, mener han.

Under overskriften ’Når Information digter’ skrev kirkeminister Birthe Rønn Hornbech om en artikel i Information den 26. december, hvor hun flere gange føler sig misbrugt.

I Information hedder det i rubrikken, at »Kirkeminister støtter stormoske«, selv om hun kun har udtalt sig generelt om muslimers ret til at bygge bedehuse. Senere hedder det, at hun afviser en DF-politikers udtalelse – en udtalelse, hun ikke har fået forelagt.

»Hvad er der sket? Har chefredaktøren fundet, at det interview alligevel var for kedeligt og sagligt?« spørger Birthe Rønn i Journalisten.

Palle Weis vil gerne komme hendes kritik i møde, men kun et lille stykke.

»Jeg kan godt se, at rubrikken er en stramning, og at den kan misforstås. Den mangler at tilføje, at det er ’muslimers ret’ til stormoske, hun støtter. Men jeg synes, der er dækning for rubrikken ud fra det, hun udtaler,« siger Palle Weis.

Til gengæld mener han, hun bliver for ømskindet, når hun beklager sig over at skulle have afvist DF-politikeren.

»De er blevet spurgt om det samme, så det er et helt almindeligt journalistisk greb. De mener jo noget helt forskelligt, så det mener jeg roligt, vi kan stå inde for.«

Palle Weis kender Birthe Rønn Hornbech som en politiker, der aldrig har været sart over for pressen. Tværtimod har hun med sit iltre temperament gået i dialog med journalister på en forfriskende måde.

Men efter hun er blevet minister, har hun et politisk, strategisk hensyn at tage, og det tror Palle Weis har gjort hende mere ømfindtlig over for pressen.

»Noget af det første, jeg bemærkede i hendes indlæg, var, at hun er irriteret over at være kommet med i Pia Kjærsgaards nyhedsbrev. Sådan noget bekymrede hende ikke en døjt, før hun blev minister. Så kommentaren kan også læses som et forsøg på at lægge afstand til sin egen uenighed med DF,« siger han.

2 Kommentarer

Søren Rasmussen
17. JANUAR 2008
Hvor er min kommentar?

Hvad sker der på Journalistens website? Jeg havde en kritisk kommentar om Informations chefredaktør, Palle Weiss - og den er forsvundet. Jeg lavede en sproglig fejl i mit indlæg, som jeg lavede en rettelse til. Og det er der stadigvæk.

Min kommentar var såmænd bare en konstatering af, at naturligvis kan man ikke skrive, at kirkeministeren afviser en DF-politikers udtalelse, når hun aldrig har fået denne udtalelse forelagt, eller på anden måde har kendskab til den. Og når Informations chefredaktør Palle  Weiss alligevel forsvarer dette journalistiske fupnummer, så viser det jo blot, at han moralsk og presseetisk er en anløben person.  Hvem kan dog være uenig med det?

 

Søren Rasmussen
17. JANUAR 2008
Rettelse
Naturligvis kan man IKKE påstå...